Για τρίτη ημέρα σήμερα, συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο φράγμα στη Λύρα Έβρου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Σουφλί Έβρου δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να μην επεκταθεί περαιτέρω η φωτιά στον πυρήνα του παρθένου δάσους της Δαδιάς.

Ωστόσο η φωτιά από εχθές απειλεί το δάσος της Δαδιάς του Έβρου ενώ οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν όλη τη νύχτα μάχη με τα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτα το παρθένο δάσος.


Δύο είναι τα μέτωπα που αντιμετωπίζει η πυροσβεστική αυτή τη στιγμή: Ένα μετά από το χωριό Δαδιά και ένα προς τη Λευκίμμη, ωστόσο δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο Εθνικός Δρυμός, όπου βρίσκονται και φωλιές σπάνιων αρπακτικών πτηνών, δεν έχει καθαριστεί ποτέ, και οι πευκοβελόνες αποτελούν καύσιμη ύλη. Πάντως, αυτή τη στιγμή επικρατεί άπνοια, κάτι που διευκολύνει το έργο της κατάσβεσης.

Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις άλλα υπάρχει δυσκολία στην κατάσβεση, καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης και η προσέγγιση στο σημείο είναι δύσκολη. Παράλληλα, υλοτόμοι και οι δυνάμεις του Στρατού δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.


Για την κατάσβεση τη πυρκαγιάς επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω βίντεο από το e-evros.gr που δείχνει τους καπνούς που έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου και η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook