Για πρώτη φορά οι ανακοινώσεις για τις βάσεις στις Πανελλήνιες θα γίνουν τέλος Ιουλίου, αντί για τέλος Αυγούστου, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις για τις Πανελλήνιες του 2022, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου» δήλωσε η υπουργός. «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό», συμπλήρωσε.

Ο υποψήφιος -όπως είπε- μπορεί να λάβει τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό του, αν έχει γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Για την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η υπουργός δήλωσε ότι ώθησε τους μαθητές να προσπαθήσουν περισσότερο και όπως είπε αυτό θα φανεί και στα αποτελέσματα.

Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Σχετικά με τους διορισμούς στην εκπαίδευση, σημείωσε ότι αυτοί αγγίζουν τις 25.000, από το 2020 έως το 2022. «Θα ξεκινήσουμε με την καλύτερη στελέχωση και την πιο υγιή ισορροπία ανθρώπινου δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook