Τραγική έκβαση είχε ο αγώνας , Six Peaks, στο όρος Φαλακρό στη Δράμα, όταν έπιασε κακοκαιρία και ένας κεραυνός χτύπησε τρεις ορειβάτες ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε.

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο όρος Φαλακρό της Δράμας κατά τη διάρκεια ορειβατικού αγώνα καθώς κεραυνός χτύπησε τρεις ορειβάτες ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του και ακόμα ένας τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα, χωρίς της αισθήσεις του βρέθηκε από την ΕΚΑΜ ένας 56χρονος άνδρας και ένας 55χρονος βρέθηκε βαριά τραυματισμένος. Σύμφωνα με το xronikadramas, o τραυματίας άνδρας είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν είχε καλή επικοινωνία.

O τεχνικός διευθυντής της διοργάνωση του αγώνα, Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Το πεδίο είναι πολύ δύσβατο και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μετακινηθεί ελικόπτερο, ωστε να ανασυρθεί ο νεκρός που βρίσκεται εκεί».

Οι δύο αθλητές βρίσκονταν σε ένα φαράγγι 6 χλμ. μετά το χωριό Πύργοι από όπου έγινε η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα ορεινής αντοχής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα καθώς είχαν ήδη τερματίσει οι πρώτοι 10 αθλητές όταν εκδηλώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και κεραυνούς.
Συναθλητές των δύο ανδρών είπαν ότι χτυπήθηκαν από κεραυνό με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί.

Ο αγώνας ορεινής αντοχής των 35χλμ. Six Peaks είχε ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου και οι αθλητές θα τερμάτιζαν σήμερα Κυριακή 21/08.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν πολύ άσχημες με καταρρακτώδη βροχή, γεγονός που έκανε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης, στην οποία πήραν μέρος 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook