Αντιμέτωπος με τον ανακριτή βρίσκεται ο πατέρας της μικρής Αμέλιας, του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Χτες ο εισαγγελέας Κορίνθου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 42χρονου πατέρα της 6χρονης Αμέλειας που την άφησε να πνιγεί χωρίς να βουτήξει να τη σώσει , για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος όταν έφτασε στον ανακριτή για την απολογία του είχε σκυφτό το κεφάλι, ενώ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δεν έδωσε καμία απάντηση.

Δείτε το βίντεο από το korinthostv.gr

Την ίδια ώρα όμως ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» για τον θάνατο της 6χρονης που πνίγηκε στη θάλασσα στην Κόρινθο.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Πρωϊνή Ενημέρωση», έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις αρχές.

«Όλα ακόμα είναι στο επίπεδο υποψίας» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας, εκτιμώντας ότι μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα υπάρχουν «απτές αποδείξεις» ώστε να κλείσει ο φάκελος και να αποσταλλεί στην αρμόδια εισαγγελία.
«Περιμένουμε τουλάχιστον μέσα στα επόμενα τρια 24ωρα να υπάρχουν απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να τον παραδώσουμε στην εισαγγελία», ανέφερε συγκεκριμένα.

Δεν βούτηξε να σώσει το παιδί του γιατί έχει άσθμα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 42χρονος πατέρας του παιδιού φέρεται να υποστήριξε στους Λιμενικούς ότι το παιδί γλίστρησε από το σωσίβιο που φορούσε και άρχισε να βυθίζεται σε βάθος έξι μέτρων. Η μικρή Αμέλια δεν ήξερε μπάνιο και φορούσε παιδικό σωσίβιο στη μέση και ο πατέρας φέρεται να δήλωσε πως δεν προσπάθησε να το σώσει γιατί ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το αναπνευστικό του και έτσι βγήκε στην παραλία για να ζητήσει βοήθεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης φέρεται να είπε πως πήγε από το σπίτι για να πάρει το κινητό και να ειδοποιήσει την αστυνομία!

Ερωτήματα πάντως στην υπόθεση προκαλεί και το γεγονός ότι το παιδί, όταν ανασύρθηκε από τον βυθό, βρέθηκε με τα ρούχα, αλλά και φορώντας τα παπούτσια της.

Τι είπε ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την Αμέλια

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του ψαροντουφεκά που ανέσυρε το παιδί πνιγμένο: «Θυμάμαι ότι φόραγε δύο πέδιλα, ένα σορτσάκι και μία μπλούζα. Δεν φορούσε μαγιό. Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν ένα με δύο μέτρα. Κολύμπαγα, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω κουνιόντουσαν κάτι χέρια και πόδια. Ακριβώς κάτω από τον πάτο της βάρκας βλέπω ότι ήταν ένα παιδί. Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω και το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό κι αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό κι έβγαζε φαγητό».

Τελικά, η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook