Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης η οποία πνίγηκε την Δευτέρα 22/08/2022 στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Ο 42χρονος πατέρας, που έβλεπε το παιδί του να πνίγεται και δεν βούτηξε γιατί έχει άσθμα, όπως είπε, παρουσιάστηκε το πρωί στον ανακριτή Κορίνθου και με σκυμμένο κεφάλι χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων μπήκε για να απολογηθεί.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης είχε ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι την ώρα που γλίστρησε και έπεσε το παιδί μέσα στην θάλασσα, πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει και φοβήθηκε επειδή έχει πρόβλημα στην αναπνοή.
Αρχικά καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια αλλά μην βλέποντας κανέναν έφυγε από το σημείο για να πάει να πάρει το κινητό του αλλά δεν είχε μπαταρία και πήγε να το φορτίσει λίγο στο σπίτι.

Τι είχε πει στην κατάθεσή του

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος χθες στην κατάθεσή του, στους λιμενικούς ισχυρίστηκε ότι φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι και προσπάθησε να την ανεβάσει πάνω σε μια δεμένη βάρκα όταν του έφυγε από τα χέρια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ekorinthos.gr όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά στην 6χρονη είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και το ένα από τα δύο παππούτσια της και όχι μαγιό εφόσον όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας, ο οποίος είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του, πήρε το παιδί για να πάνε μαζί για μπάνιο.

Επίσης, όπως κατέθεσε στους λιμενικούς φόρεσε σωσίβιο στο κοριτσάκι για να κολυμπήσει ενώ είχε μπει κι αυτός στη θάλασσα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα και όπως ισχυρίστηκε, του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6μέτρων. Η 6χρονη εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά κάτω από μια βάρκα, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες ενώ ο πατέρας δεν μπορούσε να βουτήξει στο νερό για να τραβήξει το παιδί προς τα πάνω καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με το άσθμα.

Η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook