Το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας ήταν καθοριστικό για να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πολύωρες καταθέσεις έδωσαν στην ανακρίτρια ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι έχουν συντάξει το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη, για τη δολοφονία των οποίων κατηγορείται η μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου, που είναι επίσης προφυλακισμένη για τη δολοφονία και της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Οι δύο ιατροδικαστές επιβεβαίωσαν και ενώπιον της δικαστικής λειτουργού τα επιστημονικά τους συμπεράσματα, δηλαδή ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Το πόρισμα αυτό εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό ήταν καθοριστικό στο να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα πορίσματα και το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση.

«Πρέπει να πούμε ότι σε μία τέτοια υπόθεση, ορθώς καλούνται οι συνάδελφοι να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις. Όταν υπάρχει μία πραγματογνωμοσύνη και εδώ προφανώς υπάρχουν περισσότερες πραγματογνωμοσύνες, αυτοί που μπορούν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις και να ερμηνεύσουν τα ευρήματα και τους μηχανισμούς θανάτου είναι οι ίδιοι οι ιατροδικαστές», ανέφερε αρχικά.

«Ουσιαστικά οι πραγματογνωμοσύνες έχουν πραγματοποιηθεί σε πραγματικούς χρόνους, οι μεν πρώτοι συνάδελφοι έκαναν τις νεκροψίες – νεκροτομές σε έναν χρόνο «ανύποπτο», από εκεί και πέρα η έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρηα έδωσε ένα άρτιο επιστημονικό αποτέλεσμα. Πριν φτάσουμε στον τελευταίο συνήγορο της κατηγορουμένης, οι προηγούμενοι είχαν δηλώσει και γραπτώς και δημόσια ότι στηρίζουν την επιστημονική άποψη. Οι προηγούμενοι δικηγόροι ήταν γιατί έθεσαν αφενός τις αιτίες θανάτου δημόσια, αφετέρου ακούγονταν απόψεις που ήταν επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία για παράδειγμα», πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί ο κόσμος να γνωρίζει ότι θα χάσει το παιδί του από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς να έχει ένα σημάδι είτε κλινικό είτε εργαστηριακό και ξαφνικά να υπάρχει μία τέτοια θανάτου», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook