Έρευνα: Η Ελλάδα προτελευταία σε 24 χώρες στην πρόθεση εμβολιασμού – 1 στους 5 Έλληνες είναι αρνητής…
Προτελευταία στην κατάταξη ανάμεσα σε 24 χώρες ως προς την πρόθεση για το εμβόλιο κατά της Covid-19 βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνει «αρνητής» του εμβολίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα ερευνών της Focus Bari|YouGov σχετικά με την πανδημία και το εμβόλιο:
– 5% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν νοσήσει από Covid 19 με καθόλου ή πολύ ελαφριά συμπτώματα, ενώ εκείνοι που δηλώνουν ότι το πέρασαν βαριά και νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο είναι 0,3% του γενικού πληθυσμού.
– 8% δηλώνουν ότι νόσησε από κορωνοϊό ένα άλλο μέλος της οικογένειάς τους, ενώ 85% απαντούν αρνητικά στην σχετική ερώτηση, και 14% δεν γνωρίζουν αν έχουν νοσήσει ή όχι.
– Σχετικά με το εμβόλιο κατά της πανδημίας, ένα 3% του πληθυσμού δηλώνει ότι το έχει ήδη κάνει, επίσης ένα 3% έχει κλείσει ραντεβού για να το κάνει, και σχεδόν ένας στους τρεις (31%) δηλώνουν ότι «οπωσδήποτε θα κάνουν το εμβόλιο».
– Οι αναλογίες αυτές φέρνουν την Ελλάδα σε συνολικά 37% του πληθυσμού να είναι σαφώς θετικοί για το εμβόλιο, αναλογία που φέρνει την Ελλάδα στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε 24 χώρες, από την άποψη αυτή, με την Αγγλία να έρχεται πρώτη με 80% και την Πολωνία με 28%.
– Η αναλογία των Ελλήνων που δηλώνουν θετικοί προς το εμβόλιο (έχουν κάνει ήδη/έχουν ραντεβού/οπωσδήποτε θα το κάνουν) είναι σημαντικά μεγαλύτερη μεταξύ των ανδρών και των μεγαλυτέρων ηλικιών 55+
– Ένας στους πέντε Έλληνες (20%) δηλώνει αρνητική πρόθεση προς το εμβόλιο, και η αναλογία αυτή είναι σταθερή μεταξύ των δύο μετρήσεων (26-28 Ιανουαρίου και 9-10 Φεβρουαρίου).
Από τη LiFO
Ολες οι Ειδήσεις
- Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Φουλ για τελικό με τον αέρα του ανώτερου
- Νέα Πέραμος: Απειλές από τον πατέρα του φέρεται να δεχόταν ο 27χρονος που δολοφονήθηκε – Πρόσωπο – κλειδί η σύντροφος του
- Χίος: Συγκλονίζει δύτης που βούτηξε στο σημείο της τραγωδίας – «Ανασύραμε 12 πτώματα, τα πρόσωπα ήταν παραμορφωμένα» (βίντεο)
- Αστέρας Aktor – Ολυμπιακός Ο – 3: Επέστρεψε στην κορυφή ο Θρύλος
- Σίσσυ Χρηστίδου: «4 χρόνια χωρίς μαμά…» – Η συγκινητική ανάρτηση της
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη – Σάκης Κατσούλης: Νέες φωτογραφίες από τον γάμο τους
- «Υπάρχουν στιγμές φόβου αλλά δεν είστε μόνοι»: Το συγκινητικό μήνυμα της πριγκίπισσας Κέιτ για τον καρκίνο – Βίντεο
- ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1: Αφήσαν ανοιχτούς… λογαργιασμούς και η πρόκριση θα κριθεί στην Bοιωτία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook