«Δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, μετά τις πληροφορίες για την ύπαρξη άνω των 300 μεταναστών στην περιοχή του Έβρου .

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στον Εβρο που πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση για την ύπαρξη μεταναστών σε νησίδα στην περιοχή του Έβρου χωρίς να βρεθεί κανείς.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η γνωστοποίηση για τη δήθεν ύπαρξη μεταναστών στη νησίδα έγινε από την Τουρκία μέσω του κέντρου καπιτάν Αντρέεβο το απόγευμα και ανέφερε για περίπου 400 άτομα που βρίσκονταν στη νησίδα με συντεταγμένες που έδειχναν ότι βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.
Στο σημείο μετέβη μια βάρκα με έξι αστυνομικούς, ένα στέλεχος της Frontex και δύο του Ερυθρού Σταυρού, όπου όμως δεν εντόπισαν κανένα μετανάστη.

Δήλωση για την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης έρευνας και διάσωσης έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, από την Κατερίνη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο οποίος είπε:

«Υπήρξε τουρκική νόταμ στο Καπετάν Αντρέεβο πριν από ελάχιστες ώρες με την οποία οι γείτονές μας εμφάνιζαν ότι σε νησίδα με συντεταγμένες που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν παράτυποι μετανάστες, ζητώντας να προχωρήσουμε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η Αστυνομία προέβη σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει κανένας μετανάστης εκεί».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα.»

Τουρκική προβοκάτσια;

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι περί τα 400 άτομα βρίσκονταν εγκλωβισμένα σε νησίδα του ποταμού, απέναντι από τον παραποτάμιο οικισμό Κισσάριο, πολύ κοντά στα χωριά Αμόριο και Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook