Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο αυστηρό lockdown στην Αττική και γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη εισήγηση για τη Θεσσαλονίκη.

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης και τη χρονική διάρκεια του lockdown στην Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη η διασπορά του ιού φαίνεται να είναι ελεγχόμενη, με τους ειδικούς να μην εισηγούνται γενικευμένο lockdown. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως: «Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομέρως και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown».

Αναφορικά με την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική όλη την εβδομάδα, τόνισε πως: «Δεν ετέθη τέτοιο».

Για την κατάσταση στο Ρέθυμνο σημείωσε ότι «έχει κάποια αυξημένα στοιχεία αλλά στο επίπεδο που έχουμε πει, έχει βέβαια πρόβλημα όλος ο νομός».

«Δεν είναι σταθερός αυξημένος μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έχουμε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο ιικό φορτίο. Κι ο μέσος όρος μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο, με την ελπίδα να βελτιωθεί» εξήγησε.

Ενώ σχετικά με τη διάρκεια του lockdown στην Αττική, ξεκαθάρισε πως: «Αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα να έχουμε αύξηση. Από τη δεύτερη αναμένουμε σταθεροποίηση για να ακολουθήσει η πτώση. Δεν θέλω να προκαταλαμβάνω από τώρα την κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απόφαση ήταν έγκαιρη».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook