Ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια μετά τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ανακοίνωση με την οποία απευθύνει «έκκληση» στον δικηγόρο Όθωνα Παπαδόπουλο, τον πρώην συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξέδωσε την Πέμπτη ο νέος δικηγόρος της προφυλακισμένης 33χρονης για την δολοφονία της κόρης της, ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας του να λύσουν τις διαφωνίες τους «πρόσωπο με πρόσωπο».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι έχει υποβάλει μήνυση κατά του Αλέξη Κούγια.

Στην ανακοίνωσή του της Πέμπτης, την δεύτερη που αφορά τον Όθωνα Παπαδόπουλο, ο Αλέξης Κούγιας κατηγορεί τους «διοργανωτές λαϊκών δικαστηρίων» ότι δημιούργησαν «εντέχνως μια δήθεν προσωπική μας αντιπαράθεση» η οποία, όπως σημειώνει, «δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση την εντολέα μας, αλλά συγχρόνως μας εκθέτει και τους δύο».

«Σε κάθε περίπτωση ως εμπειρότερος και μεγαλύτερος σε ηλικία δικηγόρος θέλω να παρακαλέσω τον κο Παπαδόπουλο να ακούσει αυτή την έκκλησή μου και, αν δημιουργήθηκαν κάποιες μεταξύ μας διαφορές, αυτές μπορούν να λυθούν σε προσωπικό επίπεδο με μια απευθείας συζήτηση πρόσωπο προς πρόσωπο και όχι μέσω «πρωινάδικων» και «μεσημεριανάδικων» που έχουν καταστρέψει τη ζωή και τη δημόσια εικόνα εκατοντάδων αξιόλογων ανθρώπων» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Θέλω να κάνω μια έκκληση προς τον συνάδελφο κο Όθωνα Παπαδόπουλο.

Θέλω να τον παρακαλέσω να σταματήσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, οι οποίες δίνουν το δικαίωμα στους διοργανωτές των λαϊκών δικαστηρίων εις βάρος της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου να συνεχίζουν και να διαιωνίζουν την παράνομη κακοποίηση της αλήθειας εις βάρος της εντολέως μας, χρησιμοποιώντας με κακόβουλο τρόπο την επαγγελματική μας οντότητα και προσωπικότητα.

Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα πρόσωπα μη έχοντας τη δυνατότητα να συνεχίσουν αυτά τα λαϊκά δικαστήρια, λόγω της δικής μου απόλυτης επιλογής να μην νομιμοποιώ με την παρουσία μου αυτήν την παράνομη συμπεριφορά τους εις βάρος της κας κατηγορουμένης, κατάφεραν και δημιούργησαν εντέχνως μια δήθεν προσωπική μας αντιπαράθεση, εξασφαλίζοντας μια ανέξοδη για αυτούς μεγάλη τηλεθέαση.

Αυτή η αντιπαράθεση δεν ωφελεί σε καμία περίπτωση την εντολέα μας, αλλά συγχρόνως μας εκθέτει και τους δύο και δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που θα περίμεναν 6 μήνες να τους κλείσουμε ραντεβού στα γραφεία μας, για να μας συναντήσουν, να συζητούν και να αξιολογούν την προσωπικότητα μας.

Σε κάθε περίπτωση ως εμπειρότερος και μεγαλύτερος σε ηλικία δικηγόρος θέλω να παρακαλέσω τον κο Παπαδόπουλο να ακούσει αυτή την έκκλησή μου και, αν δημιουργήθηκαν κάποιες μεταξύ μας διαφορές, αυτές μπορούν να λυθούν σε προσωπικό επίπεδο με μια απευθείας συζήτηση πρόσωπο προς πρόσωπο και όχι μέσω «πρωινάδικων» και «μεσημεριανάδικων» που έχουν καταστρέψει τη ζωή και τη δημόσια εικόνα εκατοντάδων αξιόλογων ανθρώπων.

Αθήνα, 6/10/2022
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Όθων Παπαδόπουλος αποκάλυψε ότι έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του Αλέξη Κούγια για «ψέματα» που έχει πει σε βάρος του και για τα οποία «θα χρειαστεί να δικαιολογηθεί ενώπιον του αρμοδίου κυρίου Εισαγγελέα διότι έχει τελέσει εις βάρος μου το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης».

«Δέχομαι μεθοδευμένη διαφημιστική εκστρατεία, δέχομαι εκστρατεία λάσπης. Αντί να ασχολείται με την κατηγορουμένη και την δικογραφία, ασχολείται μαζί μου προσπαθώντας να με δυσφημίσει» πρόσθεσε ο πρώην συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι η νέα υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ξοδεύει αρκετό χρόνο για να ασχολείται με την προσωπική ζωή και την κοινωνική μου δραστηριότητα και μάλιστα αυτό γίνεται εις βάρος και του χρόνου που θα έπρεπε να διαιρεθεί για τον χειρισμό της συγκεκριμένης δύσκολης, πολύπλοκης υπόθεσης η οποία τόσο καιρό απασχολεί την κοινή γνώμη. Είχα απαντήσει με δελτίο Τύπου στο δελτίο Τύπου του συναδέλφου, με το οποίο διαμαρτυρήθηκα μεταξύ άλλων για τους υπαινιγμούς που έχουν διατυπωθεί ευθέως εναντίον μου που είναι ψευδέστατοι και συκοφαντικοί. Δούλεψα γι’ αυτήν την υπόθεση επί πέντε μήνες, αφήνοντας την προσωπική και οικογενειακή μου γαλήνη αλλά και την προσωπική μου υγεία. Ζητώ συγγνώμη από το τηλεοπτικό κοινό μέσα σε μία περίοδο τόσων προβλημάτων για την κοινωνία, έχουμε κάνει θέμα την εικόνα 5 ανθρώπων που έχουν κάνει μία κοινωνική έξοδο» συμπλήρωσε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Πηγή: protothema.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook