Καταπέλτης είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας για την Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου (Γεώργιος Κασίμης, Πρόεδρος Πλημμελειοδικών, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος και Θεοδώρα Τραϊανίδου, Πλημμελειοδίκες) παραπέμπουν την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τον Ιανουάριο του 2022. Ακόμη, κρίνουν ότι πρέπει να δικαστεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας του παιδιού της μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, τον Απρίλιο του 2021.

Μάλιστα, όπως κρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Τζωρτζίνας έγινε και πάλι πιθανότατα με τη χορήγηση κεταμίνης. Δηλαδή, αυτό που δέχονται οι δικαστές είναι ότι η κατηγορουμένη και την πρώτη φορά προσπάθησε να σκοτώσει την κόρη της όχι με ασφυκτικό θάνατο αλλά με κεταμίνη, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

Αναφερόμενοι οι δικαστές στην προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου με βάσει την ψυχιατρική αξιολόγηση σημειώνουν ότι έχει « θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια», ενώ κάνουν λόγο για «ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος, όσον αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε τον Απρίλιο του 2021, ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, η αξιολόγηση των ιατρικών δεδομένων καταλήγει πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Οι δικαστές αποφαίνονται ότι εντός του νοσοκομείου, «η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη, ουσία που μπορεί να προκαλέσει ανακοπή». Σημειώνεται, ότι το 9χρονο παιδί, ενώ νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο χωρίς προηγούμενα παθολογικά ευρήματα, εκδήλωσε καρδιακή ανακοπή την οποία αντιμετώπισαν με τεράστια προσπάθεια οι γιατροί σώζοντας τότε τη ζωή του. Μετά από αυτό, το κοριτσάκι είχε υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.

Για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, οι δικαστές υιοθετούν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη σχετικά με τη χορήγηση θανατηφόρας ουσίας στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλευόταν το κορίτσι, σε χρόνο που στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα του.

Τα κίνητρα: Εμμονή με το Δασκαλάκη – “Δίψα” για δημοσιότητα 

Στο κεφάλαιο του βουλεύματος που αφορά το κίνητρο της 34χρονης αναφέρονται η εμμονή της Πισπιρίγκου με τον σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη, αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία της προσωπικότητάς της που οδήγησαν την κατηγορούμενη να στραφεί σε βάρος του παιδιού της.

Βασιζόμενοι στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση, οι δικαστές τονίζουν: «Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της, ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης… ».

Με το βούλευμα οι δικαστές διατάσσουν να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για ακόμη 6 μήνες, καθώς η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Σημειώνεται, ότι η Πισπιρίγκου θεωρείται ύποπτη και για ακόμη δύο πράξεις ανθρωποκτονίας κατά των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, υπόθεση για την οποία διενεργείται ανάκριση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook