Απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τη νύχτα στην Αγία Φωτιά Λασιθίου στην Κρήτη σε ενοικιαζόμενα δωμάτια από κατολίσθηση .

Σύμφωνα πληροφορίες του neakriti.gr έγινε κατολίσθηση και κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και κατατρακυλώντας καταπλάκωσε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην πλαγιά της Αγίας Φωτιάς Λασιθίου στην Ιεράπετρα Κρήτης με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το κτήριο και να καταπλακώσει την 45χρονη γυναίκα η οποία ανασύρθηκε νεκρή.

Η 45χρονη μητέρα και το παιδί εγκλωβίστηκαν ενώ ο πατέρα που βρισκόταν σε διπλανό χώρο δεν μπορούσε να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας.


Ο τραγικός απολογισμός από την κατολίσθηση στην Αγία Φωτιά Λασιθίου στην Κρήτη είναι ότι η 45χρονη μητέρα ανασύρθηκε νεκρή ενώ ο 9χρονος γιός τραυματίστηκε στα άκρα και ο 51χρονος πατέρας να βρίσκεται σε κατάσταση σόκ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν το τελευταίο βράδυ που διέμενε στο συγκεκριμένο κατάλυμα η οικογένεια τουριστών (μητέρα, πατέρας και το μικρό παιδί τους). Το διαμέρισμα ισοπεδώθηκε ολοσχερώς.

Η πτώση του βράχου ισοπέδωσε τα ενοικιαζόμενα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μία 45χρονη γυναίκα και ο 9χρονος γιος της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πυροσβεστικής: «Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για κατάρρευση τμήματος ξενοδοχείου στην περιοχή Αγίας Φωτιάς, της Κοινότητας Αγίου Ιωάννου του Δήμου Ιεράπετρας στην Π.Ε. Λασιθίου Κρήτης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχείρησαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας, πεζοπόρο τμήμα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης καθώς και η 3η Ε.Μ.Α.Κ. με σκύλο έρευνας διάσωσης. Αρχικά απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος ένας ανήλικος ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, με συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις μια γυναίκα η οποία παρελήφθη από έτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».


Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκεσε περίπου 6 ώρες αφού η κλήση στην Πυροσβεστική έγινε στις 12:20 τα μεσάνυχτα. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο 20 οχήματα της Πυροσβεστικής, 50 άνδρες, 3η ΕΜΑΚ, εθελοντές, πεζοπόρα, οχήματα από την Ιεράπετρα, τη Σητεία και τον Άγιο Νικόλαο.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μισό ξενοδοχείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την αποκόλληση του βράχου ο οποίος κύλησε στην πλαγιά και έπεσε πάνω στο κτήριο με αποτέλεσμα αυτό να γκρεμιστεί και να καταπλακωθεί το 9χρονο παιδί και η 45χρονη μητέρα η οποία ωστόσο έχασε τη ζωή της και οι διασώστες την ανέσυραν νεκρή. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα το ξενοδοχείο είχε την επωνυμία «Διαμερίσματα Μάρκος Studio».

Φωτογραφίες: neakriti.gr/ εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook