Μεγάλη κινητοποίηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με δύο πτήσεις της Emirates, μετά από πληροφορίες για πιθανό ύποπτο επιβάτη

Δεν εντοπίστηκε ύποπτο άτομο ή οτιδήποτε άλλο, αναφέρει η ανακοίνωση της ελληνικής Αστυνομίας μετά το τέλος των ελέγχων και στις δύο πτήσεις της Emirates στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Έτσι μπήκε τέλος στο θρίλερ που ξεκίνησε το απόγευμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από πληροφορία της CIA ότι σε μία από τις δύο πτήσεις, για Ντουμπάι και Νέα Υόρκη της Emirates υπήρχε ύποπτος Άραβας επιβάτης.

Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στην πτήση ΕΚ 209 της Emirates, η οποία είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για Νέα Υόρκη, ερχόμενη από το Ντουμπάι, και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στα Σπάτα, καθώς Γαλλία και Ιταλία αρνήθηκαν να προσγειωθεί εκεί το Boeing 777, που φερόταν να μεταφέρει ύποπτο επιβάτη.

Οι επιβάτες της πτήσης ΕΚ209 θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο στο Καβούρι και στις 8 το βράδυ της Παρασκευής (11.11.2022) θα αναχωρήσουν για τη Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

Δείτε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter μέσα από το αεροσκάφος της Emirates, που καταγράφουν τη στιγμή που το εκκενώνουν οι επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί από την Αθήνα, όπου η πτήση είχε ανταπόκριση, ενώ όσοι είχαν επιβιβαστεί στο Ντουμπάι, παρέμειναν στο αεροπλάνο για να περάσουν τον έλεγχο των αρχών.

Συνοδεία μαχητικών προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» η δεύτερη πτήση της Emirates

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκε στις 21:56 η πτήση ΕΚ 209 της Emirates, που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα, με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Η πτήση για Νέα Υόρκη της Emirates είχε με 228 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα, και απογειώθηκε στις 17.30 και είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Η δεύτερη πτήση, η ΕΚ 209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα, τόπο εκκίνησης του δρομολογίου.

Δείτε εικόνα από το αεροδρόμιο

https://www.youtube.com/watch?v=qdrm998furg

Το αεροσκάφος της Emirates που προσγειώθηκε προερχόμενο από Παρίσι έχει απομονωθεί σε μια πλευρά της πίστας, όπου θα γίνει ο έλεγχος μέσα στο αεροπλάνο, στους επιβάτες και στον χώρο των αποσκευών. Το αεροπλάνο δεν αναμένεται να φύγει από την Ελλάδα σήμερα.

Στις 22:06, δε, η πτήση ΕΚ 210, που είχε καθηλωθεί στο έδαφος και ελέγχθηκαν όλοι οι επιβάτες από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, αναχώρησε για Ντουμπάι, καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στους επιβάτες.

Όλη η κινητοποίηση ξεκίνησε μετά από ενημέρωση της CIA στην ΕΥΠ ότι πιθανόν σε μία από τις δύο πτήσεις επιβαίνει ύποπτος Άραβας.

Θρίλερ στο Ελ. Βενιζέλος με δύο πτήσεις της Emirates προς Ντουμπάι και Νέα Υόρκη μετά από πληροφορίες για ύποπτο επιβάτη

Η μία πτήση της Emirates είχε προορισμό το Ντουμπάι και η άλλη τη Νέα Υόρκη.

Η πτήση για Νέα Υόρκη που απογειώθηκε επιστρέφει συνοδεία δύο F-16 ενώ η πτήση για Ντουμπάι δεν είχε απογειωθεί, οι επιβάτες ειδοποιήθηκαν και κατέβηκαν από το αεροπλάνο , τους έγινε εξονυχιστικός έλεγχος από την Αντιτρομοκρατική αλλά δεν βρέθηκε κάτι.

Συγκεκριμένα, σήμανε συναγερμός στις αρχές μετά από πληροφορίες της CIA ότι μία από τις πτήσεις της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας επιβάτης.

Οι επιβάτες ενώ ήταν στο αεροσκάφος της Emirates, ( πτήση ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι) και ετοιμάζονταν για την απογείωση ειδοποιήθηκαν ότι η διαδικασία σταματά και πρέπει να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Η πτήση προς τη Νέα Υόρκη ειδοποιήθηκε όταν ήταν πάνω από την Ιταλία ότι θα πρέπει να επιστρέψει και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να προσγειωθεί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook