Ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος που θεωρήθηκε ύποπτος ως τρομοκράτης από την CIA εντοπίστηκε από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο σπίτι του, και δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε βάρος του.

Σύμφωνα δε με την ΕΡΤ, όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από ένα e-mail που δέχθηκε η αμερικανική πρεσβεία από άτομο του περιβάλλοντος του 35χρονου Τούρκου στο οποίο αναφέρονταν οι λόγοι, για τους οποίους θα έπρεπε να θεωρηθεί ύποπτος για τρομοκρατία.

Ο φερόμενος ως δεν ήταν επιβάτης στην πτήση της Emirates

Και εντοπίστηκε στο σπίτι του τελικά ο ύποπτος που αναζητούσε η CIA στις πτήσεις της Emirates. Ο φερόμενος ύποπτος τρομοκράτης, είναι 35χρονος Τούρκος υπήκοος, ο οποίος είχε έρθει στη χώρας μας πριν από τρία χρόνια μαζί με την οικογένειά του, η οποία τώρα βρίσκεται στις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει κάνει αίτηση ασύλου, και έχει λάβει προσωρινή άδεια διαμονής ως το 2025.

Ο 35χρονος φέρεται να έχει κάνει αίτηση για βίζα, προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να του δοθεί το επόμενο 10ημερο. Ο συγκάτοικός του στη χώρα μας για άγνωστο λόγο φαίνεται να ενημέρωσε τις αμερικανικές αρχές πως ο 35χρονος Τούρκος υπήκοος θα ταξίδευε 11 Νοεμβρίου, και δεν αποκλείεται να προβεί σε τρομοκρατική επίθεση.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, και δεν προέκυψε κάτι ύποπτο σε βάρος του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: “Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο”.

Οι ελληνικές αρχές έχουν σκοπό να κάνουν έρευνες και σήμερα στις δυο πτήσεις, για Νέα Υόρκη και Ντουμπάι και σήμερα, λίγο πριν οι πτήσεις της Emirates απογειωθούν από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

«To αεροπλάνο είχε τρελή πορεία»

Εν τω μεταξύ τη δική του μαρτυρία με το θρίλερ της πτήσης της Emirates για Νέα Υόρκη μετά από πληροφορία από τη CIA για ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής που βρισκόταν στο αεροσκάφος μετέφερε το πρωί της Παρασκευής ο επιβάτης Γιάννης Σπυριδάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε «υπήρξε μία ενημέρωση από το προσωπικό ότι επιστρέφουμε στην Αθήνα. Στην αρχή πιστεύαμε ότι δεν είχαμε ακούσει καλά την ανακοίνωση, στη συνέχεια το προσωπικό μας ενημέρωσε ότι όντως θα επιστρέψουμε. Δεν είχαν πει τον λόγο στην αρχή. Είχαν πει πως απλά πρέπει να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Αθήνα. Μετά από προσπάθειες δικές μας είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας».

Αν και, όπως είπε, «δεν υπήρξε ιδιαίτερη αναστάτωση, απλά άρχισε να υπάρχει ένα περίεργο κλίμα καθώς όλοι αναρωτιόμασταν τι συμβαίνει» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «υπήρξε ανησυχία μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο «επειδή είχαμε μόνιτορ μπορούσαμε να δούμε όλη την πορεία και καταλαβαίναμε πως ακολουθούσε μία τρελή πορεία».

«Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Φανταστείτε ότι μέχρι και το ίντερνετ που κάποιοι είχαμε πληρώσει για την πτήση, απλά διακόπηκε. Δεν είχαμε ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ στο αεροσκάφος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Περιγράφοντας τι συνέβη όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» ο κ. Σπυριδάκης είπε ότι «ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η αποβίβαση των επιβατών, μόνο όσων επιβιβάστηκαν από την Αθήνα, γιατί το αεροπλάνο είχε έρθει από Ντουμπάι στην αρχή. Υπήρχαν αυτοκίνητα της ασφάλειας του αεροδρομίου, υπήρχαν και κάποια της αστυνομίας, αλλά ήταν πολύ ομαλή η μετάβαση μας από το αεροσκάφος στο λεωφορείο. Μας ξαναέγινε έλεγχος στα διαβατήρια και στα προσωπικά μας αντικείμενα και στις αποσκευές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook