Πολυτεχνείο: 5.500 αστυνομικοί, «Αίαντες», drones στο κέντρο της Αθήνας

Σε επιφυλακή η Αστυνομία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου με τα μέτρα ασφαλείας να εντείνονται ανήμερα της επετείου.
Αρχίζει σήμερα το τριήμερο των εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο.
Ο εορτασμός Πολυτεχνείου φέρνει μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας με 5.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός για την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας και έκτακτων ρυθμίσεων της κυκλοφορίας λόγω των εκδηλώσεων.
Σε φρούριο μετατρέπεται το κέντρο της Αθήνας για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχει ζητηθεί από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες να διατεθούν συνολικά 5.682 αστυνομικοί, ενώ ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ότι τα μέτρα ασφαλείας θα έχουν τριήμερη ισχύ για τον τριήμερο εορτασμό.
Ειδικότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις στην Αττική θα είναι από σήμερα Τρίτη 15/11 σε επιφυλακή καθώς ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα ενισχυθούν την 17η Νοεμβρίου όταν και θα λάβει χώρα η καθιερωμένη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Μάλιστα, θα υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών που θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων πριν την έναρξη της πορείας. Σε εγρήγορση θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται οι «Αίαντες», τα υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία θα επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων με ρίψη νερού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το σχέδιο για τα μέτρα ασφαλείας θα είναι παρόμοιο με πέρυσι, ωστόσο, η διαφορά θα είναι ότι φέτος θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα.
Βασικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ. στις 17 Νοέμβρη είναι η περιφρούρηση της μεγάλης πορείας προς την αμερικάνικη πρεσβεία, προκειμένου να μην σημειωθούν επεισόδια.
Το σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπει απομόνωση των κουκουλοφόρων (εάν αυτοί κάνουν την εμφάνισή τους) κατά τη διάρκεια της πορείας για να μην τους δοθεί χώρος να δράσουν. Δύσκολο κομμάτι, ωστόσο, είναι αυτό που αφορά στο τι θα ακολουθήσει μετά το τέλος της πορείας στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι -όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- μπορεί οι μολότοφ να παρασκευαστούν και να κρυφτούν σε διάφορα σημεία πριν από την έναρξη της πορείας για να χρησιμοποιηθούν κατά τις βραδινές ώρες.
Οι εντολές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν, επίσης, αυξημένα μέτρα σε Αστυνομικά Τμήματα, ενώ έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες, υπό το φόβο επιθέσεων σε βάρος τους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η Γεωργία Μεσαρίτη στο ΟΠΑΠ Game Time: Ο Μουζακίτης, ο ρόλος κομπάρσου με τον Μπράντ Πιτ και η Έμα Στόουν
- Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο 59χρονος ελαιοχρωματιστής – κατάσκοπος που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις για τη «μαμά Ρωσία»
- MEGA: Σταθερά στην πρώτη θέση της τηλεθέασης η ενημέρωση και τον Απρίλιο
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που τα μέλη της απασχολούσαν τους ηλικιωμένους στο ισόγειο και «ξάφριζαν» τα σπίτια τους – Βίντεο από τη δράση τους
- O Πούτιν δείχνει για πρώτη φορά το πολυτελές διαμέρισμα του στο Κρεμλίνο – Ξενάγηση από τον ίδιο – Βίντεο
- «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Στην κοσμοπολίτικη Ύδρα, σήμερα στις 14.45, στον ΣΚΑΪ
- Συνελήφθη 17χρονος που σκότωσε, έκαψε και πέταξε σε κάδο γυναίκα στην Πολωνία – Έκανε διακοπές στην Κατερίνη
- Ανάλυση CNN: Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική – αλλά αυτό είναι αρκετό για τον Ντόναλντ Τραμπ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook