Νεκρός ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Μοχάμεντ Ναϊνί μετά από ισραηλινή επιδρομή
Το Ιράν μετρά άλλη μία απώλεια υηψηλόβαθμου στελέχους του , καθώς σκοτώθηκε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, Αλί Μοχάμεντ Ναϊνί σε Ισραηλινή επιδρομή σύμφωνα με ιρανικά Μέσα.
Αλί Μοχάμεντ Ναϊνί ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκε σε επιδρομές που σημειώθηκαν νωρίς την Παρασκευή, ανέφερε το IRGC σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης ο Ναϊνί έπεσε νεκρός από «δειλή αμερικανοσιωνιστική τρομοκρατική επίθεση».
Ο Ναϊνί, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι Φρουροί της Επανάστασης σε ανακοίνωσή της, «προσέφερε υπηρεσίες για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες στην Ισλαμική Επανάσταση», ήταν εκπρόσωπος των IRGC από τον Ιούλιο του 2024.
Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης ο Ναϊνί έπεσε νεκρός από «δειλή αμερικανοσιωνιστική τρομοκρατική επίθεση τα ξημερώματα της Παρασκευής, τελευταίας ημέρας του ιερού μήνα του Ραμαζανιού».
Ο Ναϊνί είχε στενές σχέσεις και με το πανεπιστήμιο Ιμάμης Χοσεΐν στην Τεχεράνη, το ακαδημαϊκό ίδρυμα των Φρουρών της Επανάστασης, όπου εκπαιδεύονται αξιωματικοί σε επιστήμες άμυνας, στρατηγική διοίκηση και ιδεολογία της Ισλαμικής Επανάστασης.
Μετά τις 28 Φεβρουαρίου οπότε και ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά του Ιράν, ο Ναϊνί είχε αναλάβει να μεταφέρει τις θέσεις των Φρουρών της Επανάστασης ότι η Τεχεράνη μπορεί να αντέξει μια παρατεταμένη σύγκρουση, ότι οι δυνατότητες σε πυραύλους και drones, αν και είχαν πληγεί, παρέμεναν ικανές για αντίποινα και ότι πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές ή πολιτικούς στόχους θα προκαλούσε αντίστοιχες επιθέσεις κατά αμερικανικών και ισραηλινών στόχων στην περιοχή.
Ο θάνατός του Ναϊνί ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά θανάτων τις τελευταίες ημέρες μετά από αυτούς του Αλί Λαριτζανί (Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας) και του Γκουλάμ Ρεζά Σολεϊμανί (αρχηγού της πολιτοφυλακής Μπασίτζ).
Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του αναπληρωτή διοικητή της Μπασίτζ (Basij)
Ο Esmail Ahmadi, ανώτερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της Basij του Ιράν και αναπληρωτής διοικητής της, επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του. Ο ιστότοπος Tasnim, που συνδέεται με τους Φρουρούς, περιέγραψε τον Ahmadi ως «έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οργάνωσης Basij» που κατείχε βασικές ευθύνες ασφαλείας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κρήτη: Μαρτυρικός ο θάνατος της 45χρονης Σταυρούλας Λεβεντάκη – Τη χτύπησε, την μαχαίρωσε, τη φίμωσε και την έδεσε – Ο κρυφός δεσμός και οι απειλές (βίντεο)
- Αδελφός του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη ο άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός από θαλάσσια περιοχή στα Χανιά
- Ζόζεφιν: Ο Νίνο είναι και μέντοράς μου, για μένα έχει κάτι αυθεντικό, ρομαντικό και παιδικό (βίντεο)
- Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε τα 76α γενέθλιά του στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων, η έκπληξη της Ράντου – Βίντεο
- Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είναι θρασύτατος και αποτυχημένος, ήξεραν για τους νεκρούς στο Μάτι και ρωτούσαν για την Κινέτα (βίντεο)
- Γιαννακόπουλος: «Ο βασιλιάς επέστρεψε» – O Ομπράντοβιτς και επίσημα στον Παναθηναϊκό
- Ηράκλειο: Πέθανε ξαφνικά στα κρατητήρια η 34χρονη που πέταξε το μωρό στα σκουπίδια!
- Χαμός με τη Μάγδα Τσέγκου: Παρενέβη τηλεφωνικά στη Χρηστίδου – «Εάν δεν σας εκτιμούσα, θα είχα κινηθεί νομικά» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook