Έκκληση να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών απευθύνει το «Χαμόγελο του παιδιού» σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης

Σήμερα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά της παιδικής κακοποίησης των παιδιών, το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει μια νέα δράση στα ΕΛΤΑ και έχει και στοιχεία για την παιδική κακοποίηση.

«Πες STOP στην παιδική κακοποίηση» αυτός είναι ο τίτλος της ειδικής έκδοσης γραμματοσήμων που παρουσιάστηκε στα ΕΛΤΑ Συντάγματος ανήμερα της παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών.


Σύμφωνα με την Unicef, πάνω από 1 στα 4 παιδιά που διαβιούν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση ενόσω βρίσκονται σε καθεστώς κοινωνικής φροντίδας.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης που τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου, σοκάρουν.

Επιπλέον, τα παιδιά σε εναλλακτική φροντίδα απομονώνονται τακτικά από τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινότητες. Στερώντας τη γονική φροντίδα, μπορούν να υποστούν σωματικές, ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές βλάβες – με συνέπειες που διαρκούν μια ζωή. Αυτά τα παιδιά είναι επίσης πιο πιθανό να βιώσουν βία, κακοποίηση, παραμέληση και εκμετάλλευση.


Σύμφωνα πάντα με την Unicef, πάνω από 1 στα 4 παιδιά που διαβιούν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση ενόσω βρίσκονται σε καθεστώς κοινωνικής φροντίδας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού χειρίστηκε μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2022 δέκα νέες υποθέσεις θυμάτων βίας ανά ημέρα, στοιχεία που σοκάρουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook