Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες των εισαγγελέων για την Κιβωτό του Κόσμου, τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και άλλα 9 τουλάχιστον στελέχη ή συγγενικά πρόσωπα που είχαν ρόλο στις δομές και το πρώην διοικητικό συμβούλιο.

Ήδη μετά την παρέμβαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος γύρω από τα οικονομικά που διαχειρίζονταν για την Κιβωτό του Κόσμου ο πατέρας Αντώνιος, οι πρεσβυτέρα και άλλοι συνεργάτες τους, σήμερα είχαμε νέα εισαγγελική παραγγελία για οικονομικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας που αφορά στη διερεύνηση 4 κακουργημάτων.

Έτσι πέρα από την έρευνα των 2 εισαγγελέων σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, κακομεταχείριση και ξυλοδαρμούς, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει με επίκεντρο τα οικονομικά και τυχόν σοβαρές ατασθαλίες , ποινικά και φολολογικά αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο εισαγγελέα Ιωάννης Σέβης έδωσε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία για γενικευμένο και σε βάθος έλεγχο των οικονομικών της Κιβωτού του Κόσμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Σέβη – πρόκειται τον εισαγγελέα που χρεώθηκε τη δικογραφία για τα οικονομικά της δομής από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο – η Οικονομική Αστυνομία θα διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της Κιβωτού, καθώς και έντεκα φυσικών προσώπων, ανάμεσα τους ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Κιβωτού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν σε τέσσερα κακουργήματα και ειδικότερα σε υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Βάση της παραγγελίας του κ. Σέβη από την οικονομική αστυνομία θα διενεργηθεί:

• Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία

• Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου

• Έρευνα για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις

• Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της Κιβωτού του Κόσμου όσο και 11 φυσικών προσώπων. Πρόκειται για τον παπά και την παπαδιά, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των ΔΣ του Οργανισμού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook