Εγκαινιάστηκε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», το νέο σπίτι της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς
Η ανακαίνιση και διαμόρφωση του ιστορικού κτιρίου αποτελεί πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη
Παρουσία πλήθους κόσμου, ιερωμένων, πολιτικών και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον».

Η ανακαίνιση και διαμόρφωση του κτιρίου επί της οδού Φίλωνος 45 που θα στεγάσει το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ι.Μ. Πειραιώς αποτελεί πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος διατέλεσε βουλευτής και Δημοτικός Σύμβουλος του Πειραιά. Το νεοκλασικό κτίριο του 19ου αιώνα, είναι συνολικής επιφάνειας 1.500 τμ και θα στεγάζει πλέον όλες τις υπηρεσίες της Μητρόπολης Πειραιά, με πολύ εύκολη πρόσβαση για όλους.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στις 11.30 το πρωί της Κυριακής χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευλόγησε το «Μαρινάκειον Μέλαθρον». Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ που τέλεσε και τον αγιασμό, ενώ το «παρών» έδωσαν και δεκάδες αρχιερείς από όλη την Ελλάδα.

Η προτομή του Μιλτιάδη Μαρινάκη κοσμεί την είσοδο του κτιρίου
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συνέπειες των κάθε λογής κρίσεων, με ειδική αναφορά στα φαινόμενα παρακμής, τα οποία εντοπίζονται σε όλους τους χώρους. Επίσης τόνισε πως η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της εποχής είναι η σύμπραξη της Εκκλησίας με την ιδιωτική πρωτοβουλία, ευχαριστώντας δημόσια τους λίγους αλλά εκλεκτούς οικονομικά ισχυρούς και τους πολλούς απλούς πιστούς, που στηρίζουν καθημερινά το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Εκ μέρους του κ. Μαρινάκη απηύθυνε χαιρετισμό, εμφανώς συγκινημένη, η σύζυγός του κυρία Αθανασία Μαρινάκη και αναφέρθηκε στη μεγάλη χαρά της οικογένειάς της, που τους δόθηκε η ευκαιρία για ακόμη μια φορά, να συντελέσουν καθοριστικά σε ένα ιστορικό έργο για την εκκλησία του Πειραιά.

Αθανασία Μαρινάκη
«Ο κ. Μαρινάκης δέχτηκε την πρόταση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειρειώς κ. Σεραφείμ να ανακαινίσει και να διαμορφώσει εξ’ ολοκλήρου το κτίριο δημιουργώντας έτσι έναν μικρό “πυρήνα” αγάπης» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Πειραιά, Δημήτρης Αλφιέρης.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας – Δείτε τα highlights
- ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Αφεντικό της Θεσσαλονίκης ο Δικέφαλος, πήρε το ντέρμπι από τον Άρη με Ζίβκοβιτς και Ντιαγέ
- Άσφαιρη μονομαχία στη Λεωφόρο, παρέμειναν χωρίς νίκη Κηφισιά και Λεβαδειακός
- Γιώργος Μαζωνάκης – Ένωση Ελλήνων Φυσικών για τους δύο γιατρούς της κλινικής: «Ανυπόστατοι όροι η κβαντική ιατρική και η κβαντική θεραπεία»
- Αστέρας AKTOR – ΑΕΚ 1-1: H Ένωση κόλλησε στην Τρίπολη κόντρα στον μαχητικό Αστέρα AKTOR πληρώνοντας λάθη και αστοχία
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επέστρεψε στην «παληά του γειτονιά» – Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα στη Νίκαια – Συγκίνηση και τραγούδια στο τελευταίο αντίο
- Καλαμάτα – Βόλος 3-1: Η «μαύρη μύελλα» με ανατροπή πήρε την πρώτη της νίκη στη Super League
- Πλατεία Βικτωρίας: Καταγγελία για την άγρια επίθεση που δέχτηκε 80χρονη γυναίκα με την κόρη της στο δρόμο – Της έσπασαν τη μύτη, είχε μώλωπες και πληγές σε όλο της το σώμα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook