Η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται σε Μενίδι, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια μετά τα σφοδρά επεισόδια που ξέσπασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχωρούν σε εφόδους σε σπίτια Ρομά στο Ζεφύρι, προκειμένου να εντοπίσουν τους ταραξίες και τους δράστες  των επεισοδίων και της εμπρηστικής επίθεσης στο λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη λεωφόρο Φυλής.

Το πρωί αστυνομικοί των ΕΚΑΜ, των ΟΠΚΕ καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταυλισμούς Ρομά που βρίσκονται στο Μενίδι και στο Ζεφύρι. Κατά την πρώτη φάση της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις και στη συνέχεια έγινε σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).

Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό της έκτασης των επεισοδίων όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης (7/12) με ομάδες Ρομά να εισβάλλουν σε επιχειρήσεις με ελαστικά στη λεωφόρο Νάτο στον Ασπρόπυργο στις οποίες έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κοκτέιλ φωτιάς και ρύπων που υποχρέωσε τις αρχές να στείλουν μήνυμα από το 112 προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για τον κίνδυνο από τους καπνούς των καμένων ελαστικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook