Ότι δεν συμμετείχε σε βίαιη πράξη κατά του 15χρονου που έπεσε θύμα βιασμού από τους συνομηλίκους του στο Ίλιον υποστήριξε ο κατηγορούμενος ανήλικος με καταγωγή από την Βουλγαρία.

Ο κατηγορούμενος που μετά την απολογία του προφυλακίστηκε ισχυρίστηκε στο απολογητικό του υπόμνημα ότι «Ουδείς εκ των συγκατηγορουμένων μου και εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός», ενώ είπε ακόμη ότι ήταν εκείνος που σταμάτησε την κακοποίηση του 15χρονου στο εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον στις 19 Νοεμβρίου.

Όπως είπε δεν συμμετείχε σε καμία άλλη κακοποίηση σε βάρος του 15χρονου με τον οποίο ανέφερε ότι είναι φίλοι ακόμη και σήμερα και ζήτησε να εξεταστούν κατ αντιπαράσταση.

Μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες: «Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα».

Εξήγησε ακόμη ότι «στις συνομιλίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι μιλάμε στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για τα χρήματα που κερδίσαμε από στοίχημα που παίξαμε μαζί. Και στις 13 Δεκεμβρίου το θύμα μου ζητάει τις ασκήσεις να του τις δώσω έτοιμες αλλά εγώ δεν έχω προλάβει να τις κάνω».

«Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί οφείλω να προστατέψω το από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν».

«Δεν έχουν γίνει άλλα περιστατικά τέτοια, πέραν των δύο περιστατικών που καταγράφονται σε βίντεο, από τα οποία προκύπτει ότι εγώ δεν έχω την παραμικρή ανάμιξη στις τραγικές στιγμές που πέρασε το θύμα. Για εμένα είναι απορίας άξιον πως το θύμα με εμπλέκει και μάλιστα και αναφέρει ότι τάχα εγώ ήμουν εξ αυτών που έκαναν χρήση του σκουπόξυλου! Αυτόν τον ισχυρισμό του τον διαψεύδω κατηγορηματικά και το αποδίδω στη σύγχυση και τη στενοχώρια που βίωσε», είπε στην ανακρίτρια.

Επισήμανε ακόμη πως δεν διέφυγε της σύλληψης αλλά βρισκόταν στην Βουλγαρία για διακοπές με τους γονείς του. Όπως υποστήριξε, μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση δήλωσε μέσω του δικηγόρου του πως είναι στη διάθεση των Αρχών.

Ακόμη έκανε λόγο για στοχοποίησή του και υποστήριξε πως δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο όμορης οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο» ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει με τους ισχυρισμούς του.

«Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί.

Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Και ξαφνικά, την 19.11.2022, άκουσα τους φίλους μου να λένε στο θύμα – “πολύ κάθισες, πολύ κάθισες, θες το σκουπόξυλό σου” – και σε δευτερόλεπτα εξελίχθηκε το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου εγώ φώναξα “ρεεε τι κάνετε” και έτσι ο (…) σταμάτησε να ενεργεί όπως ενεργούσε».

«Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό» υποστήριξε ακόμη – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – ο 15χρονος στο απολογητικό του υπόμνημα, ενώ αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που διακίνησε τα βίντεο όπως του καταλογίζει ο 15χρονος. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Εγώ το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο Instagram. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook