Στο μηχανοστάσιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη , βρίσκεται το «Λευκό Βέλος» , το πρώτο από τα πέντε ανακατασκευασμένα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι δοκιμές του «Λευκού Βέλους» αρχίζουν στο τέλος Ιανουαρίου και το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αθήνα θα γίνει στις 25 Μαρτίου, ημέρα εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Το «Λευκό Βέλος» αποτελείται από εννέα βαγόνια, πέντε οικονομικής θέσης, τρία, πρώτης και ένα καφέ-εστιατόριο και είναι ένα από τα πέντε συνολικά τρένα , που ανακατασκεύαζονται στην Ιταλία και θα έρθουν στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 2021.

Κάθε τρένο θα μπορεί να μεταφέρει πάνω από 475 επιβάτες, ενώ, όταν ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, θα καλύπτει τη διαδρομή Αθήνα -Θεσσαλονίκη σε τρεις ώρες και ένα τέταρτο, κάνοντας το ταξίδι συντομότερο κατά περίπου 45 λεπτά. Τα ETR 470 μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες έως 200 χιλιομέτρων την ώρα, αλλά βάσει των συνθηκών στο υπό αναβάθμιση ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, θα κινούνται με 160 χιλιόμετρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook