Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο χειρουργείο που ξεκίνησε στις 1:30 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Πατρών για την αφαίρεση των οργάνων του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά ο οποίος κατέληξε μετά από ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στις 3 Ιανουαρίου.

Σε βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ φαίνονται οι γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία που συμμετείχαν στο χειρουργείο για την αφαίρεση των οργάνων να κρατούν ενός λεπτού σιγή προκειμένου με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν τον 6χρονο Θωμά και τους γονείς του για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν με την απόφασή τους να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

Το χειρουργείο προκειμένου να αφαιρεθούν η καρδιά, οι πνεύμονες και το ήπαρ του 6χρονου διήρκησε σχεδόν 12 ώρες με τη συμμετοχή ειδικών ομάδων από Ελλάδα και Ιταλία καθώς τα δώρα ζωής του Θωμά θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς από τις δύο χώρες αυτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, ενώ η καρδιά, οι πνεύμονες και το ήπαρ προσφέρθηκαν στην Ιταλία.

Συγκλονίζει η μητέρα του 6χρονου: Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά

Μάλιστα η μητέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά; «Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει» είπε η μητέρα του 6χρονου, η οποία βρισκόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε επικοινωνία με τους γιατρούς και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά θα μεταμοσχευθούν σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook