Η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χριονης κόρης της Τζωρτζίνας παρέμεινε όρθια καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, ακούγοντας δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει.

Στη συνέχεια στο δικαστήριο εκφωνήθηκαν τα ονόματα 52 μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει είκοσι μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Η δίκη διακόπηκε για την Τεάρτη στις 12 το μεσημέρι ενώ πρώτος μάρτυρας έχει κληθεί να καταθέσει ο Μ. Δασκαλάκης.

Νωρίτερα πάνοπλοι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας μεταγωγών συνόδευσαν  λίγο μετά τις 8 το πρωί τη Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια για να δικαστεί κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Αμέσως μετά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως είπε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, απορρίπτοντας το αίτημα περί αναβολής:

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, είχε τονίσει πως «η εντολέας του επιθυμεί διακαώς να δικαστεί για να αποδείξει την αθωότητά της», ωστόσο ζητά αναβολή της δίκης για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή».

Όπως είπε: «Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κυρία κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.».
Συνέχισε λέγοντας πως: «Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

«Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στο εδώλιο από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών. Παρών στο δικαστήριο και ο εν διαστάσει σύζυγος της της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται και οι στενοί συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό έχουν φύγει από την Πάτρα όπου ζούσαν . Οι δύο γυναίκες έφτασαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.

Εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη και για ανθρωποκτονία των άλλων δύο θυγατέρων της, της Μαλένας και Ίριδας, στην Πάτρα,  για τις οποίες έχει κληθεί σε απολογία από την τακτική ανακρίτρια την ερχόμενη Τετάρτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook