Τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) εμπιστεύεται περισσότερο από όλους τους κατεστημένους θεσμούς ο Έλληνας.

Αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα της πρόσφατης Έρευνας του Friedrich Naumann Foundation που  αναδημοσιεύει  η ΕΛΣΤΑΤ.

Ακολουθούν οι επιχειρήσεις, η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση και η Αστυνομία.

Χαμηλά βρίσκεται η εμπιστοσύνη στην Αυτοδιοίκηση, το Δημόσιο, την Εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα , τις  συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ και τις ΜΚΟ.

Εντυπωσιακό είναι ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών είναι μεγαλύτερη στις ενημερωτικές ιστοσελίδες σε σχέση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 14-22 Οκτωβρίου 2020 και οι ερευνώμενοι καλούνταν να απαντήσουν στο ερώτημα «Εσείς πόσο εμπιστεύεστε κάθε έναν από τους παρακάτω θεσμούς της ελληνικής πολιτείας;».

«Η εμπιστοσύνη των πολιτών αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για τη διασφάλιση ποιοτικής στατιστικής πληροφορίας. Η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει την αποστολή της για την παραγωγή και διάδοση χρήσιμων, αξιόπιστων και επίκαιρων στατιστικών. Το 2021, έτος Απογραφών (Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, Κτηρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών), προσβλέπουμε στη συμμετοχή όλων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ.

Δείτε τον πίνακα της έρευνας με την κατάταξη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook