Με θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκε το συγκεντρωμένο πλήθος την Άννα Μαρία που έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του συζύγου της τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Με θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκε το συγκεντρωμένο πλήθος την Άννα Μαρία που έφτασε στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του συζύγου της τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.


Η Άννα Μαρία εμφανώς συγκινημένη ασπάστηκε τον γιό της Παύλο που υποδεχόταν στην είσοδο της Μητρόπολης τους υψηλούς προσκεκλημένους.

H Άννα Μαρία έφτασε στην Μητρόπολη, συνοδευόμενη από την σύζυγο του Παύλου, Μαρί Σαντάλ

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου όπως και οι επίσημοι γαλαζοαίματοι προσκεκλημένοι έφτασαν για την κηδεία του στη Μητρόπολη Αθηνών, άρχισε η εξόδιος ακολουθία , μετά το λαϊκό προσκύνημα που έληξε στις 11:00.
Πρώτη έφτασε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία. Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος, οι τρεις γιοί του, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον ιερό ναό και ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Στην Μητρόπολη μεταφέρθηκε η σορός του – Ακολουθούσαν οι τρείς γιοί του

Ολοκληρώθηκε στις 11 το λαϊκό προσκύνημα στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο με πλήθος κόσμου να έχει πάει στην Μητρόπολη για το τελευταίο αντίο.

Πρώτη έφτασε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία. Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος, οι τρεις γιοί του, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στον ιερό ναό και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.


Ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος πήγαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και ακολούθησαν το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προς τη Μητρόπολη. Την ώρα της μεταφοράς, χαμήλωσαν το κεφάλι τους ως ένδειξη σεβασμού και έκαναν τον σταυρό τους. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο, ενώ μπροστά, σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια, έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.


Στην εξόδιο ακολουθία θα συμμετέχουν και 12 ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Συνόδου τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν του Αρχιεπισκόπου.

Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, στην οποία επικήδειο θα εκφωνήσει ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, θα ξεκινήσει πομπή οχημάτων από τη Μητρόπολη προς το Τατόι όπου ο εκλιπών θα ταφεί δίπλα στους γονείς του.


Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρίσκεται η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Η σύζυγος του Άννα Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι κόρες του Αλεξία και Θεοδώρα. Δίπλα τους, οι αδελφές του Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη. Αριστερά από την οικογένεια βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται πρώην βασιλείς και στην τρίτη σειρά, διάδοχοι θρόνων.

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα . Δείτε εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook