Στην αύξηση των αυτοκτονιών κατά 25% αναφέρθηκε η η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη η οποία με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία έδωσε και στοιχεία για τις επαγγελματικές κατηγορίες που εντοπίζονται οι περισσότερες αυτοχειρίες.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες.

H συζήτηση έρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την αυτοκτονία του 50χρονου λογιστή στο Μοσχάτο που βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμα του.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες, και μέσα στον κορωνοϊό, της τάξης του 25%. Η αύξηση αφορά πρώτα επιχειρηματίες μετά αγρότες, σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις», είπε η Ζωή Ράπτη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, «μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας», κάτι που με το Ταμείο Ανάκαμψης έχει αρχίσει να πραγματοποιείται.

«Έχουμε ξεκινήσει και έχουμε ολοκληρώσει 54 διαγωνισμούς για κέντρα ημέρας για την υποστήριξη συνανθρώπων μας. Παράλληλα, λειτουργεί και η τηλεφωνική γραμμή 1018».

Σημαντική είναι η υποστήριξη σε άμεσο χρόνο όσων ανθρώπων έχουν την ανάγκη ψυχικής στήριξης.

«Τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών».

Ταυτόχρονα, 3.200 προσλήψεις ψυχολόγων έχουν γίνει στα σχολεία της χώρας, ενώ δημιουργούνται και κέντρα για την ψυχολογική υποστήριξη των φοιτητών εντός των πανεπιστημίων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook