Ικανοποίηση για τον ρυθμό των εμβολιασμών έως τώρα - Τι θα γίνει με τις ηλικιακές ομάδες 18-30

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να γίνει ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων 18-30 ετών, όπως ανέφερε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των νέων ηλικίας 30-39 στο άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τους εμβολιασμούς, κάνοντας λόγο για περίπου 100.000 ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί.

«Φιλοδοξούμε μέσα στον Μάιο να πετύχουμε 5 εκατ. εμβολιασμούς με μία δόση του εμβολίου», τόνισε η υφυπουργός και επανέλαβε ότι αύριο Μ. Πέμπτη (29/04) ανοίγει η αντίστοιχη πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 40-44 και το Μ. Σάββατο για όσους είναι στις ηλικίες 45-49, προτρέποντας τους πολίτες να κλείσουν άμεσα ραντεβού καθώς – με βάση τα δεδομένα- «οι εμβολιασμένοι δεν νοσηλεύονται και δεν μπαίνουν σε ΜΕΘ».

Παράλληλα ανέφερε, ότι το ποσοστό όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ και δεν έχουν εμβολιαστεί, αγγίζει σχεδόν το 100%, επιβεβαιώνοντας σχετική δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η κα. Ράπτη τόνισε ότι Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων) έχει δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στις 5 Μαΐου, σε ηλικίες άνω των 18 ετών.
Επίσης, έκανε λόγο για πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου και πιθανότητες 90% να μην νοσηλευθεί όποιος εμβολιασθεί με αυτό και ποσοστό 100% να μην εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, η υφυπουργός Υγείας επικαλέστηκε την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, λέγοντας ότι πρόκειται για απολύτως ασφαλές εμβόλιο ενώ τόνισε πως «είναι απειροελάχιστα τα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook