Δυστυχώς δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως δόθηκε σήμα εκτίναξης από τους πιλότους του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom (Φάντομ) που έπεσε στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας.

Το αεροσκάφος F-4 Phantom (Φάντομ) που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή πάνω από την Ανδαβίδα, κάνοντας εκπαιδευτική πτήση, πετούσε σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος κάνοντας «πτήση χαμηλής ναυτιλίας»

Λίγο πριν από τις 12.25 έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ανδραβίδας , 9 ναυτικά μίλια από το Κατάκολο, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Οι πρώτες εικόνες του F4-Φάντομ που συνετρίβη νότια της Ανδραβίδας βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.


Το protinews.com.gr δημοσίευσε τις πρώτες εικόμες, οι οποίες δείχνουν κομμάτια του F4 – Φάντομ, τα οποία βρέθηκαν εκεί που έπεσε, δηλαδή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Οι πληροφορίες πως δόθηκε σήμα εκτίναξης από τους πιλότους δεν επιβεβαιώνονται και πλέον το επικρατέστερο είναι ότι ο σμηναγός και ο επισμηναγός που επέβαιναν, δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το μαχητικό.

Οι πιλότοι έκαναν πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος- με κατώτατο τα 300 πόδια. Για την πτώση του μαχητικού ενημέρωσε το δεύτερο αεροσκάφος που εκτελούσαν ως ζεύγος την εκπαιδευτική άσκηση. Το βάθος, στο σημείο της πτώσης του F-4 είναι 1.000 μέτρα.

Ο συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία λίγο μετά τις 10:30 όταν ενημερώθηκε για την πτώση του F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Το διθέσιο F-4 συνοδευόταν από ακόμη ένα Phantom, και ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού των δύο Phantom που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως αναφέρουν ότι ο αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με πλωτά και εναέρια μέσα νοτια των Στροφάδων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και συγκεκριμένα 8 ναυτικά μίλια, δυτικά του Κατάκολου. Για την αναζήτηση των δύο χειριστών έχουν σπεύσει στην περιοχή δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:
«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook