Συναγερμός χτύπησε νωρίτερα το μεσημέρι στο Λιμενικό για ναύαγιο με μετανάστες στη Λέρο

Οι μετανάστες επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέρου και συνολικά μετά την επέμβαση του Λιμενικού διασώθηκαν 41 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός είναι μία νεκρή γυναίκα και τρία παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του νησιού σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα από την ελληνική ακτοφυλακή επισήμως επιβεβαιώνεται ο θάνατος μόνο μίας γυναίκας, ενώ ένα παιδάκι που είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η βύθιση της λέμβου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατάφεραν να το επαναφέρουν, ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη.

Επίσης, άλλα δύο παιδιά που είχαν μεταφερθεί και αυτά στο νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας τους παραμένει κρίσιμη. Από τους διασωθέντες, είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο συνολικά έξι παιδιά και δύο ενήλικες, ενώ 33 άτομα φιλοξενούνται στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε, ενώ οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού και ελικόπτερο super puma.

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ελληνική Ακτοφυλακή

Οι επιβαίνοντες ήταν κυρίως γυναίκες,  παιδιά , ηλικιωμένοι και άνδρες με κινητικά προβλήματα.

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ελληνική Ακτοφυλακή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook