Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η τελετή θα λάβει χώρα στην Μητρόπολη Αθηνών.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έστειλε ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης, όπου γνωστοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος στον Ιερό Ναό σε κανένα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της οικογένειας
«Σχετικά με την επικείμενη Επιμνημόσυνη Δέηση των 40 ημερών του Βασιλέως Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 πμ, παρακαλούμε όπως σημειώσετε:
Θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για τους εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας ή ταυτοτήτων ΕΦΕ και Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Εσωτερικά στο Ναό δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου».

Eπιθυμία της οικογένεια είναι τ αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, μια μέρα μετά το μνημόσυνο στην Μητρόπολη Αθηνών στις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Στο μνημόσυνο του Σαββάτου υπολογίζεται πως οι καλεσμένοι θα ξεπεράσουν τους 200 με 250 καθώς η οικογένεια βρήκε την δυνατότητα να καλέσει αυτή την φορά και κόσμο που δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην κηδεία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι θα βρεθούν στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια, ενώ το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook