«Έδινα συνέχεια χρήματα στην οικογένεια της 12χρονης, δεν την ακούμπησα ποτέ», δήλωσε ο πρώην διαιτητής Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό με πρωταγωνιστή τον Ηλία Μίχο, που είναι προφυλακισμένος,

Ο Φίλιππος Ντόβας, ο οποίος χτες μίλησε στο OPEN αποκαλύπτοντας ότι είναι αυτός που κάλεσε ο ανακριτής για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι «ακούμπησε την ανήλικη λέγοντας «πως μπορεί να καθοδήγησαν το παιδί για να το στρέψουν εναντίον του».Αναφερόμενος στο βασικό κατηγορούμενο της ζοφερής αυτής υπόθεσης ο πρώην διαιτητής είπε ότι «ο Μίχος είναι ηλίθιος και αχάριστος».

«Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι. Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση» είπε αρχικά ο κ. Ντόβας μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Όσον αφορά στη σχέση του με τον Ηλία Μίχο είπε ότι «έχω να του μιλήσω από το 2019 όταν δεν μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα. Δε θέλω να πω ονόματα αλλά όταν μου ζήτησε κάτι εγώ προσφέρθηκα και τον βοήθησα. Και όταν ήταν να με βοηθήσουν με τον άλλο συνυποψήφιο με αγνόησαν κι εκεί του έκοψαν και την καλημέρα. Το λέω δημόσια».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν ξέρει να εξηγήσει γιατί η 12χρονη φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο Ηλίας Μίχος της είπε να πάει στον ίδιο: «Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Όταν είσαι μια γειτονιά, στα 50 μέτρα, και το κοριτσάκι πέρναγε μια φορά τι βδομάδα, «τι κάνετε κ Φίλιππα», το ένα το άλλο. Όπως και η μητέρα της όταν πήγαινε τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έχεις μια καλημέρα με ευγένεια, το κάνεις με όλους τους γείτονες».

Στο ερώτημα, δε, αν έδωσε στην 12χρονη χρήματα, ο Φίλιππος Ντόβας απάντησε ότι «βεβαίως έδωσα χρήματα στο παιδί και τη γυναίκα. Κι εγώ και όλοι όσοι ήταν στο γραφείο μου. Πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον Μίχο, η μητέρα ήρθε και μου λέει να της δανείσω 20 ευρώ για ένα σοβαρό πρόβλημα. Της λέω είσαι μητέρα 8 παιδιών, θα σκεφτώ να μη σου δανείσω 20 ευρώ; Και αν δεν τα έχω, θα τα ψάξω να τα βρω. Της λέω έλα σε μία ώρα να σου τα δώσω».

Για το τι είδους επαφή είχε με τη 12χρονη: «Δεν την ακούμπησα ποτέ. O ρόλος μου ήταν καθαρά συμβουλευτικός, δυο κουβέντες για να καταλάβει για την παραβατικότητα της περιοχής στον Κολωνό. Της έλεγα θα σε πάρουν και θα σου αφαιρέσουν όργανα και θα σε ξαναστείλουν στο σπίτι. Της έλεγα να προσέχει. Μου έλεγε είναι με τη γιαγιά της και ήμουν ήσυχος. Μιλούσα με τη γιαγιά και ήξερα ότι τα προστάτευε τα παιδιά. Ερχόταν και με τα αδερφάκια της. Δεν ήμουν ποτέ μόνος μου. Είτε ήταν τα αδέρφια της είτε είχα κι εγώ δικούς μου ανθρώπους εκεί. Όσοι ήταν εκεί θέλουν να έρθουν την Παρασκευή για να το αποδείξουν».

Για το αν θα παραιτηθεί από την διαιτησία και την πολιτική: «Επειδή ξέρω ότι η προσβολή αυτή είναι μεγάλη, θα παραιτηθώ από όλα. Αλλά το θέμα είναι γιατί να μου κάνει κακό με τη δουλειά μου γιατί δουλεύω σε νοσοκομείο και θα έχω πρόβλημα με την οικογένειά μου. Έχω δυο παιδιά, το συζητάμε, έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο αλλά όμως αυτός που ξέρει αν έχω ακουμπήσει το κοριτσάκι είναι ο κόσμος που ήταν εκεί και έβλεπε ότι ερχόταν για 2-3 λεπτά και έφευγε. Η επαφή είναι αυτή που με τρελαίνει. Γιατί στους άλλους λέει είχαμε έρθει σε επαφή σεξουαλική, με πληρώνανε, με κάνανε κι εμένα λέει ότι ήρθε σε επαφή που του λέγαμε πέντε κουβέντες να προσέχει».

Διευκρίνισε, δε, ότι δεν θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη όπως είχε συμβεί το 2019 εξηγώντας ότι «δεν ταιριάζει η φιλοσοφία μου, έχω φύγει από την παράταξη. Δεν συγκρούομαι και δεν θα κατηγορήσω κανέναν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook