Το μεσημέρι η μεγάλη παρέλαση για το Πατρινό Καρναβάλι, το πρώτο μετά από τρία χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας κορωνοϊού.

Σήμερα η κορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της ευρηματικότητας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης με την Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα ξεκινήσει στις 2μ.μ., και την Τελετή Λήξης στις 9μ.μ.


Στην Πάτρα επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς υπολογίζεται ότι πάνω απο 250.000 επισκέπτες έχουν ταξιδέψει μέχρι εκεί για να χαρούν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και να ξεφαντώσουν.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι ενώ η φαντασμαγορική τελετή λήξης, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι.

Όπως γράφει το  pelop.gr η  μεγάλη συμμετοχή των καρναβαλιστών, που ξεπερνούν τους 50.000, τα μεγαλοπρεπή άρματα, η σάτιρα, η ευρηματικότητα, η δημιουργία, και η χαρά, αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης, που θα διασχίσει το κέντρο της Πάτρας και θα την παρακολουθήσουν οι χιλιάδες επισκέπτες, που ήδη έχουν κατακλύσει την Πάτρα, για να πάρουν και αυτοί μέρος στην μεγάλη γιορτή.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει με την δημοτική μουσική και τον βασιλιά καρνάβαλο με την ακολουθία του.
Πρώτος θα είναι ο τυμπανιστής προπομπός του βασιλιά, ο οποίος με το ταμπούρλο του θα δίνει τον καρναβαλικό ρυθμό και θα ακολουθήσει ο πολύχρωμος βασιλιάς καρνάβαλος ως κλόουν, που έχει την εξέχουσα μορφή ενός τσίρκου και ενός καρουζέλ ζώων.

Στην συνέχεια θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα άρματα και τα πληρώματα.
Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν επίσης τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Τελετή λήξης

Η αυλαία του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού θα πέσει στις 21.00 το βράδυ της Κυριακής στο Μόλο Αγίου Νικολάου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με το ροκ συγκρότημα 15 50 μιας και η επιτυχημένη ροκ μπάντα που μάλιστα έβγαλε και ένα νέο κομμάτι το «Πάτρα Ζω στον έρωτα σου».

Ξάνθη
Καρναβαλική η διάθεση και στην Ξάνθη, με τους χιλιάδες επισκέπτες που έφτασαν στην πόλη να γλεντούν και να ξεφαντώνουν μέχρι πρωίας.

Κατάλυμα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, ενώ πολλοί επισκέπτες αναμένεται να φτάσουν σήμερα αυθημερόν στην πόλη για να συμμετέχουν στη μεγαλειώδη παρέλαση με τα δεκάδες άρματα.

Οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν με καρναβαλιστές οι οποίοι γλέντησαν μέχρι το πρωί χορεύοντας στους ρυθμούς της μουσικής.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει περίπου στη 13.00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή 38 συλλόγων και χιλιάδων καρναβαλιστών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook