Μαζική η συμμετοχή των Αθηναίων στην εκδήλωση για τα Κούλουμα με τη Γωγώ Τσαμπά ενώ χιλιάδες χαρταετοί γέμισαν τον αττικό ουρανό στο λόγο του Φιλοπάππου

Οι Αθηναίοι εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό αλλά και τον αέρα που τους επέτρεψε να ανέβουν στον λόφο του Φιλοπάππου και να πετάξουν τους χαρταετούς τους, μαζί με τις οικογένειές τους.


Εκατοντάδες Αθηναίες και Αθηναίοι, που γιόρτασαν τα Κούλουμα έκαναν πικ-νικ με σαρακοστιανά εδέσματα συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Μικροί και μεγάλοι, ανέβηκαν από νωρίς το πρωί στον εμβληματικό λόφο της πρωτεύουσας, όπου είχαν την ευκαιρία να περάσουν μερικές ώρες ξεγνοιασιάς, γιορτάζοντας τα Κούλουμα με πολύ κέφι, μουσική και χορό.


Η “αυλαία” άνοιξε με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Γωγώ Τσαμπά.


Η δημοφιλής τραγουδίστρια δημοτικών παραδοσιακών τραγουδιών, ξεσήκωσε τον κόσμο, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους σε ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι.

Από τη γιορτή, δεν έλειψαν τα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η παραδοσιακή λαγάνα, η φασολάδα και ο χαλβάς, που προσφέρθηκαν σε όσους ήταν εκεί.


Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε οικογενειακώς το παρών στη γιορτή, με τη σύζυγο του Σία Κοσιώνη και το γιό του και αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες ενώ φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Σε δήλωσή του, ανέφερε:«Ευχαριστούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που ήρθαν σήμερα με τα παιδιά τους στον Λόφο του Φιλοπάππου και έγιναν μέρος αυτής της αυθεντικής γιορτής την οποία επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα ο Δήμος Αθηναίων. Πετάξαμε ψηλά τους χαρταετούς και διασκεδάσαμε παραδοσιακά, όπως επιβάλλει η Καθαρά Δευτέρα. Καλή Σαρακοστή σε όλες και σε όλους!»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook