Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που έσπευσε στη Λάρισα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης λέγοντας ότι είναι απόλυτα συγκλονισμένος.

Έχουμε φέρει και τους ψυχολόγους για να τους στηρίξουμε τους γονείς και τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου τρένου.
«Είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης για τους τραυματίες, έχουμε τους ψυχολόγους να τους στηρίξουμε. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αναγνώριση, παρά τις δυσκολίες».
Αναλυτικά ο κ. Πλεύρης τόνισε:

«Ζούμε μια τραγωδία. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία μας, βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια τραυματίες αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι περισσότεροι από αυτούς.

Αντιστοίχως όμως μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο γενικό νοσοκομείο και είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει, τους διαβάζουμε τα ονόματα που έχουμε από τους τραυματίες μήπως κάποιος άνθρωπός τους είναι τραυματίας ενώ παράλληλα ξεκινάμε και τη διαδικασία να γίνει η αναγνώριση των 32 νεκρών που έχουμε.

Έχουμε φέρει και τους ψυχολόγους για να τους στηρίξουμε. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία, παρ’ όλο που υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση.

Οι τραυματίες κατά βάση είναι καλά, υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο σοβαρά. Την κατάσταση αυτή τη διαχειρίζονται τα νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και τους συγγενείς που περιμένουν να δουν αν οι άνθρωποι τους είναι ζωντανοί.

Είναι μια μεγάλη τραγωδία, είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε αλλά αυτό που προέχει είναι οι περισσότεροι να μπορέσουν να βρουν ζωντανούς τους δικούς τους» τόνισε ο υπουργός υγείας και προσσθεσε ότι κατά βάση οι τραυματίες είναι νέοι άνθρωποι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook