Στον εισαγγελέα οδηγείται ο σταθμάρχης της Λάρισας, προκειμένου να του ασκηθούν ποινικές διώξεις καθώς θεωρείται υπαίτιος για τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Παρά την αρχική του άρνηση, ο σταθμάρχης φέρεται χθες να ομολόγησε το μοιραίο λάθος του,το οποίο προκάλεσε την σύγκρουση με πρωτοφανή σφοδρότητα των τρένων στα Τέμπη
Ο σταθμάρχης απέδωσε το εγκληματικό του λάθος στην «κακιά ώρα», ενώ είπε ότι κατάλαβε το λάθος του όταν πληροφορήθηκε ότι είχε συμβεί το δυστύχημα , παραδεχόμενος τελικά ότι τροχοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του σταθμάρχη, αναμένεται η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας της να εισαχθεί στην Ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή. Πάντως, οι εισαγγελικές αρχές κατά την προκαταρκτική έρευνα για το τραγικό συμβάν, θα επεκτείνουν ευρύτατα την έρευνά τους. Κι αυτό επειδή θα αναζητήσουν, πέραν των ευθυνών του σταθμάρχη, τις ενδεχόμενες ευθύνες και παραλείψεις άλλων προσώπων, που συνδέονται και έχουν καθοριστικό ρόλο στις εγκαταστάσεις, λειτουργία, κ.λπ. του σιδηροδρομικού δικτύου.

Για ποια αδικήματα αναμένεται ότι θα διωχθεί

Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Ο εισαγγελέας αναμένεται ότι θα του απαγγείλει ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, ένα αδίκημα με κακουργηματικό χαρακτήρα, που με βάση και την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291 Π.Κ.) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Ωστόσο για να στοιχειοθετηθεί αυτό το βαρύτατο αδίκημα θα πρέπει να αποδειχτεί ότι ο σταθμάρχης είχε δόλο κάτι που δεν μπορεί να σταθεί σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των δικηγόρων.

Διώξεις αναμένεται να ασκηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή. Σύμφωνα με νομικούς, η προφυλάκιση του σταθμάρχη θεωρείταιπιθανή. Λόγω της μείζονος σημασίας της υπόθεσης, ακόμη και η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα. Παράλληλα, σήμερα παρουσία εισαγγελικού λειτουργού θα διεξαχθεί αυτοψία από την Τροχαία της Λάρισας στο σημείου του τραγικού συμβάντος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook