Αν και αναμενόταν σήμερα στις 14.00 η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας , ζήτησε κι έλαβε και δεύτερη προθεσμία για αύριο Κυριακή στις 11 .

Λίγο πριν τις 14:00 σήμερα συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο σταθμάρχης Λάρισας που θεωρείται υπαίτιος της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, οδηγήθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή , όπως είχε οριστεί από χτες.

Ωστόσο ο συνήγορος του σταθμάρχη ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Κυριακή στις 11:00. Όπως είπε, αυτό έγινε καθώς έχουν προκύψει νέα στοιχεία στην υπόθεση.

“Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία. Η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο. Είναι στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά, έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και λόγω αυτών, ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας» είπε ο δικηγόρος του, εξηγόντας  τον λόγο που ζήτησε κι έλαβε την προθεσμία.

Ο σταθμάρχης Λάρισας αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών, σε βαθμό κακουργήματος, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, και σωματική βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο συνήγορός του κατηγορούμενου Στέφανος Παντζαρτζίδης, σε δηλώσεις του την Πέμπτη, είπε πως ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», τονίζοντας παράλληλα πως είναι συντετριμμένος από την τραγωδία στα Τέμπη.

Επίσης, ο συνήγορος του 59χρονου είπε πως αν και είναι νωρίς ακόμη για όλα, «θα πρέπει να μην κοιτάμε μόνο το δέντρο και να χάνουμε το δάσος» σημειώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα θα μελετηθούν εφόσον ληφθεί το αντίγραφο της δικογραφίας.

Αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του σταθμάρχη, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Εν τω μεταξύ, χθες ολοκληρώθηκε η εξέταση DNA όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. από τα 57 θύματα.

Έφοδος  στα γραφεία του ΟΣΕ Λάρισας
Έρευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης πραγματοποιήθηκε χθες από την Αρτσυνομία για το δυστύχημα στα Τέμπη, στα γραφεία του ΟΣΕ στη Λάρισα, με στόχο να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι αστυνομικές ερευνες για την διερεύνηση της υπόθεσης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χτες η ΕΡΤ με εντολή εισαγγελέα μετά από έφοδο της Αστυνπομίας στο Σταθμαρχείο της Λάρισας κατασχέθηκε πολύτιμο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνει πως κινήθηκε ο σταθμάρχης και τι συνομιλίες είχε.

Δείτε εδώ τα μοιραία λάθη του σταθμάρχη που οδήγησαν στην τραγωδία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook