Αττική και Εύβοια μετρούν τις «πληγές» τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», που βύθισε στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά

Περίπου 25.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, από τα 70.000 που είχαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σήμερα το πρωί, έχουν πάρει ρεύμα μέχρι στιγμής, ύστερα από τις συνδυασμένες προσπάθειες του ΔΕΔΔΗΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του στρατού για διάνοιξη δρόμων και αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 25.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρισμό και μετά τις 18.30 το απόγευμα οπότε εκδόθηκε ο τελευταίος απολογισμός του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τα συνεργεία συνεχίζουν αυτήν την ώρα τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 16 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Με τους πολίτες της βόρειας και της ανατολικής Αττικής ωστόσο να παραμένουν επί ημέρες χωρίς ηλεκτροδότηση, κύμα αντίδρασης έχει σηκωθεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εκατοντάδες είναι οι χρήστες που ζητούν να διαφωτιστούν για τις αιτίες του «αττικού μπλακ ουτ», οι οποίες γυρνούν το χρόνο πίσω στο 1967.

Αυτή η διαχείριση έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τους, ήδη φορτισμένους πολιτικούς τόνους:

Τσίπρας: Το επιτελικό κράτος βούλιαξε στο χιόνι, ο μηχανισμός προπαγάνδας αποδεικνύεται στιβαρός

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη το κατάφερε και αυτό.  Άφησε στην τύχη της την πρωτεύουσα και άλλες περιοχές της χώρας αν και γνώριζαν εδώ και δέκα ημέρες για την έλευση της κακοκαιρίας. Έκλεισαν χθες την εθνική οδό και έκοψαν την χώρα στα δύο χωρίς να ενημερώσουν τους πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα και θέρμανση μέσα στον παγετό ολόκληρες περιοχές για ώρες, τα Μέσα Σταθερής τροχιάς- πράγμα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα- υπολειτουργούν, η Περιφέρεια και ο κ. Πατούλης αποδείχθηκαν ανίκανοι να κρατήσουν ανοιχτούς δρόμους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Αν οι πολίτες δεν ταλαιπωρούνταν θα λέγαμε ότι είναι μια κυβέρνηση για γέλια. Δυστυχώς όμως είναι για κλάματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γεννηματά: Αστοχία, έλλειψη σχεδίου και αδυναμία

Από τη μεριά της, μιλώντας στο Mega η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, καταλόγισε ​«αστοχία, έλλειψη σχεδίου κι αδυναμία» στην κυβέρνηση, εστιάζοντας την κριτική τόσο στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού όσο και και στις διακοπές ρεύματος. «Η πολιτική προστασία θέλει προετοιμασία, θέλει σχέδιο, θέλει δουλειά, θέλει όλο το ανθρώπινο δυναμικό στη μάχη, δεν είναι μόνο η επικοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κουτσούμπας: Το μόνο σχέδιο που έχει η κυβέρνηση είναι το «μένουμε σπίτι»

«Ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες διαβεβαίωναν για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μπροστά στη χιονόπτωση που όλοι περίμεναν, τελικά όπως αποκαλύφτηκε το μόνο σχέδιο που υπήρχε ήταν το “μένουμε σπίτι”» σημείωσε σε δήλωσή  του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ελληνική Λύση: Το «επιτελικό κράτος» απουσίαζε 

Για απουσία του κράτους και ανικανότητα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση. «Το “επιτελικό κράτος” απουσίαζε επιδεικτικά ακόμα και από τους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών, ενώ γνώριζαν επί ημέρες για την κακοκαιρία. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες παραδόθηκαν στον χιονιά, ενώ μηχάνημα δεν υπήρχε ούτε για δείγμα», αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook