H ώρα της απολογίας για τον επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα και για τους δύο απογευματινούς σταθμούς που έφυγαν πριν λήξει η βάρδια τους και πριν από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Οι τρείς νέοι κατηγορούμενοι έχουν κληθεί σε απολογία από τον Εφέτη-ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ που οδήγησε στη σύγκρουση των δυο τρένων.

Πρώτος έφτασε στον Εφέτη -ανακριτή ο ένας από τους δύο σταθμάρχες, ο Κ.Π που ήταν αρχαιότερος και πλέον έμπειρος. Στο γραφείο του Εφέτη ανακριτή προσήλθε με τον δικηγόρο του και έμειναν περίπου μισή ώρα, ενώ ζήτησαν προθεσμία και η απολογία ορίστηκε να γίνει στις 24 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο σταθμάρχης, ο οποίος είναι ο πρώτος, από τους συνολικά τρεις που έχουν κληθεί για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή, εισήλθε και αποχώρησε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, προφανώς για να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Στις 24 Μαρτίου θα απολογηθεί επίσης και ο δεύτερος σταθμάρχης Π.Χ ο οποίος ήταν συμβασιούχος και φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιας γιατί έπαιρνε το τρένο για το Βόλο όπου κατοικεί κατόπιν συνεννόησης με τον επιθεωρητή.

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας που είχε βγάλει τις βάρδιες  και ήταν ο άνθρωπος που τοποθέτησε στο σταθμαρχείο Λάρισας τον άπειρο προφυλακισμένο σταθμάρχη πήρε επίσης προθεσμία και θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου.

Ο λόγος που και οι τρείς ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τον ειδικό Εφέτη – ανακριτή  ήταν να μελετήσουν τη δικογραφία και να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Το κατηγορητήριο
Ο επιθεωρητής Λάρισας και οι δυο απογευματινοί σταθμάρχες κατηγορούνται μετά τη δίωξη που τους ασκήθηκε για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα) και για ανθρωποκτονιές από αμέλεια κατά συρροή και αντίστοιχα σωματικές βλάβες κατά συρροή ( πλημμελήματα)

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είναι ο μόνος από τους τρείς που έχει καταθέσει προανακριτικά λίγες ώρες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα και είναι ο άνθρωπος που πήρε άδεια ενός μήνα την επομένη της τραγωδίας , προκαλώντας σωρεία ερωτηματικών για τη στάση του και πειθαρχική δίωξη σε βάρος των γιατρών που του χορήγησαν την αναρρωτική άδεια από το νοσοκομείο Βόλου.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι σταθμάρχες που είχαν βάρδια πρίν από τον προφυλακισμένο συάδελφο του θα δώσουν εξηγήσεις για πρώτη φορά. Το πιθανότερο είναι ότι και οι τρείς θα ζητήσουν και θα πάρουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.


Από την πρώτη στιγμή της ανάκρισης τα αποδεικτικά στοιχεία έδειχναν και άλλα πρόσωπα εκτός από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη .Έδειχναν τους δύο απογευματινούς συναδέλφους του που έπρεπε να μείνουν μέχρι τις 23 :00, ωστόσο ο ένας έφυγε στις 22:00 και ο άλλος στις 22:3ο, ενώ υπάρχει και διόρθωση με μπλάνκο στο έγγραφο της παραλαβής – παράδοσης των καθηκόντων τους, κάτι που θα πρέπει να εξηγήσουν.

Από τα πρώτα για τα οποία θα κληθούν να εξηγήσουν είναι γιατί έφυγαν νωρίτερα από τη λήξη της βάρδιας, αφήνοντας τον άπειρο συνάδελφο τους Βασίλη Σαμαρά.

Ο νεότερος σταθμάρχης Π.Χ θα ισχυριστεί ότι είναι με μπλοκάκι και δεν προβλέπεται να κάνει υπερωρία και έφυγε κανονικά στη λήξη του οκταώρου του δηλαδή στις 22:00 .Ο Εφέτης Ανακριτής έχει στα χέρια του ήδη τη σύμβαση του ΟΣΕ που υπέγραψε ο κατηγορούμενος και θα διαπιστώσει αν αυτό είναι αληθές ή όχι .

Ο δεύτερος και αρχαιότερος σταθμάρχης Κ.Π θα παραδεχθεί ότι έφυγε νωρίτερα κατά μισή ώρα ενώ θα πρέπει να δώσει και απαντήσεις στο ερώτημα αν εκείνος έσβησε με μπλάνκο το ωράριο .

Ο Επιθεωρητής Λάρισας θα κινηθεί και με απολογητικό υπόμνημα στην γραμμή ότι:

• Είχα βάλει τρεις σταθμάρχες μέχρι τις 23:00 όπου αναμενόταν και η αμαξοστοιχία 62
• Δεν με ενημέρωσαν ότι είχε καθυστέρηση το δρομολόγιο αλλά ούτε ότι ο Β.Σ έμεινε μόνος του
• Δεν υπέγραψα εγώ την πιστοποίησή του.
• Η Διεύθυνση Κυκλοφορίας εξετάζει τις βάρδιες. Δεν έγινε καμία τροποποίηση στο πρόγραμμα Φεβρουαρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook