Έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ , για τη Βρετανία, έδειξε ότι το 1/3 των ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον covid, μέσα σε διάστημα 5 μηνών , νοσούν και πάλι και επιστρέφουν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα , όπως γράφει η βρετανική  εφημερίδα «Daily Mail», από το 1/3 των ασθενών που νοσούν εκ νέου , ένας στους οκτώ, πεθαίνει σε 140 μέρες.

Η βρετανική έρευνα του Λέστερ  έδειξε ότι από 47.780 κρούσματα κορωνοϊού που πήραν εξιτήριο από  το νοσοκομείο  κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας ,το 29,4% επέστρεψε  στο νοσοκομείο  και το 12,3% , πέθανε  εκεί σε διάστημα  140 ημερών.

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας Κάμλες  Κάντι πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα  καθώς φαίνεται ότι: «Οι άνθρωποι που  πηγαίνουν σπίτι, εμφανίζουν μακροχρόνια συμπτώματα, επιστρέφουν και πεθαίνουν. Βλέπουμε πως το 30% επιστρέφουν στο νοσοκομείο, αυτοί είναι πολλοί άνθρωποι, οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι».

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκεται η μελέτη των μακροχρόνιων επιπτώσεων από τον κορωνοϊό , την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα στη Βρετανία αγγίζουν τις 50.000 και οι νεκροί ξεπερνούν τους 1000 κάθε μέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook