Λουτρό αίματος είχαν σκοπό να προκαλέσουν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες – μέλη του δικτύου που εξαρθρώθηκε από την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική.

Οι οδηγίες που είχαν από τον εγκέφαλο ο οποίος φέρεται να είναι στην Τεχεράνη ήταν να κάνουν το τρομοκρατικό χτύπημα όταν το εστιατόριο – εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή θα είχε τουλάχιστον 50 άτομα.

Για κάθε νεκρό που θα «γάζωναν» θα έπαιρναν 15.000 ευρώ. Όμως η επιχείρηση  αναβλήθηκε , καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τα όπλα που αναζητούσαν και για το λόγο αυτό στράφηκαν στα κανάλια των ποινικών.

Όλα δείχνουν πώς η πιο πιθανή περίοδος για το χτύπημα ήταν από την Τετάρτη 5 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 13 Απριλίου, που είναι το Εβραϊκό Πάσχα. Και αυτό γιατί την εν λόγω περίοδο το εστιατόριο στου Ψυρρή αναμενόταν να συγκεντρώσει πλήθος Εβραίων που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και Ισραηλινούς τουρίστες, εν όψει του Σέντερ (Seder), του παραδοσιακού δείπνου στο Εβραϊκό Πάσχα.

Οι δύο Πακιστανοί φαίνεται ότι μπήκαν στην χώρα μας πριν από 5 χρόνια από την Ορεστιάδα.

Για τους δύο συλληφθέντες από το Πακιστάν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Για τις έρευνες που διεξήγαγε η Αστυνομία η Κωνσταντίνα Δημογλίδου , εκπρόσωπος της Αστυνομίας, μιλώντας στο MEGA επιβεβαίωσε ότι έγιναν και εκτός Αθηνών, καθώς η εργασία των δύο δραστών συσχετίζονταν με την επαρχία.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δείχνει ότι τα κίνητρα των δραστών είναι οικονομικά, καθώς ο κάθε ένας από τους δύο θα έπαιρνε 15 χιλιάδες ευρώ για κάθε θύμα.

Επίσης δεν φαίνεται τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί να είχαν ξανά συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
«Η έρευνα της Αστυνομίας δεν σταματά εδώ, φυσικά και συνεχίζεται για να δούμε εάν υπάρχουν κι άλλα παρακλάδια στην χώρα μας. Να δούμε τι σχέσεις είχαν με άλλους, μπορεί να δρούσαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά αν είχαν καταφέρει να πείσουν κι άλλους να τερατολογηθούν», συμπλήρωσε η κα. Δημογλίδου.

Προανακριτικά δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία ακόμα οι δράστες, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και τόνισε ότι η επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι μία απόδειξη στην έναρξη της τουριστικής περιόδου πόσο ασφαλής χώρα είναι η Ελλάδα.

Δείτε εδώ τις επίσημες ανακοινώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και της Μοσάντ για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου με στόχους Ισραηλινούς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook