Πληθώρα συνομιλιών προκύπτει από το άνοιγμα των κινητών των δύο Πακιστανών – μελών του τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε πολύνεκρο χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείονται εξελίξεις με τη σύλληψη και άλλων ατόμων που είχαν προσεγγίσει οι δύο Πακιστανοί, ενώ ερευνώνται οι επαφές που είχαν με άτομα του ποινικού κόσμου για την προμήθεια όπλων.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται ότι υπάρχουν 1.000 συνομιλίες μεταξύ του 27χρονου Πακιστανού που συνελήφθη στη Ζάκυνθο και του 30χρονου καθοδηγητή.

Από αυτές τις συνομιλίες, υπάρχουν αρκετές ακόμα που πρέπει να μεταφραστούν από τη γλώσσα Ούρντου στα ελληνικά, ενώ άλλες είχαν σβηστεί, με αποτέλεσμα να ανακτώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Έπειτα από αυτές τις ανακτήσεις, είναι πιθανό τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής να οδηγηθούν και σε αλλά άτομα που ίσως να είχαν στρατολογηθεί από τους δυο συλληφθέντες.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο «εγκέφαλος» και οι συνεργάτες του έψαχναν να βρουν οπλισμό και προσπαθούσαν να στρατολογήσουν τουλάχιστον 15 ομοεθνείς τους για να εκτελέσουν τις εντολές του, ενώ φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση κατά και άλλων εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι 10 από αυτούς κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράτυπα στη χώρα. Οι 4 φέρονται να είναι πιο σκληροί και ύποπτοι για ενδεχόμενη εμπλοκή στον σχεδιασμό του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Το ενδεχόμενο μάλιστα και νέων συλλήψεων αλλοδαπών μελών του τρομοκρατικού δικτύου δεν απέκλεισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας χτές στον ΣΚΑΙ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να «στρατολογήθηκαν» με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για κάθε ανθρώπινη απώλεια, από άγνωστο μέλος κλάδου των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης»

Ήδη οι Αρχές έχουν ανοίξει τα τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων, όπου, πέρα από τα 16.000 ευρώ που υποσχόταν για κάθε νεκρό ο επικεφαλής, τους είπε ότι θα είχε εξασφαλίσει και τη διαφυγή τους από την Ελλάδα στο Ιράν, όπου τους έταζε ότι θα τους ανοίξει και εστιατόριο.

Οι διάλογοι που αποκάλυψαν το σχέδιο της επίθεσης

Οι διάλογοι των δύο με τον Ιρανό «εγκέφαλο»:
27χρονος συλληφθέντας: Έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα (σ.σ. πολεμικά τουφέκια) και πιστόλια.
30χρονος-Αρχηγός: Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς.

27χρονος συλληφθέντας: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με “βγάλουν” και πως θα τα μεταφέρω;

«Είχαν κάποιες επαφές και με ομοεθνείς τους και με κάποιους ποινικούς καθώς προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να προμηθευτούν βαρύ οπλισμό», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου σε τηλεοπτικές της δηλώσεις.

Ο 29χρονος και ο 27χρονος είχαν συγκεκριμένες εντολές από τον καθοδηγητή τους από το Ιραν που έταζε χρήματα προκειμένου να στρατολογήσουν και άλλους:

27χρονος: Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40 – 50 άτομα.

30χρονος-Αρχηγός: Γι’ αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δυο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 15.000 ευρώ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;

27χρονος: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook