Και οι 4 δράστες της τρομοκρατικής επίθεση κρατήθηκαν σε θάλαμο με γυάλινη επένδυση και φρουρούνταν από μασκοφόρους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο δικαστήριο της Μόσχας.

Προφυλακιστέοι μέχρι τις 22 Μαΐου κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall, στα περίχωρα της Μόσχας, με τραγικό απολογισμό 137 νεκρούς .

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου της ρωσικής φέροντας βαριά τραύματα τα οποία προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους από τις ρωσικές αρχές, σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Στις εικόνες από το δικαστήριο διακρίνονται τρεις εκ των φερόμενων δραστών να οδηγούνται με χειροπέδες στον ειδικό θάλαμο για τους κατηγορουμένους. Ο τέταρτος μεταφέρθηκε σε ειδική καρέκλα, χωρίς να μπορεί να ανοίξει τα μάτια του, καθώς ήταν προφανώς αναίσθητος σύμφωνα με το bbc .

Fayzov φαινόταν να χάνει τις αισθήσεις του καθώς οδηγήθηκε στο δικαστήριο σε αναπηρικό καροτσάκι φορώντας μια λεπτή φόρεμα νοσοκομείου. Φαινόταν να του λείπει ένα μάτι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Όλοι κρατήθηκαν σε θάλαμο με γυάλινη επένδυση και φρουρούνταν από μασκοφόρους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο δικαστήριο.

Ο άνδρας που αναγνωρίστηκε ως Fayzov , φέρεται να είναι ο κινηματογραφιστής της πολύνεκρης επίθεσης στο Συναυλιακό Μέγαρο, φαινόταν να χάνει τις αισθήσεις του καθώς οδηγήθηκε στο δικαστήριο σε αναπηρικό καροτσάκι φορώντας μια λεπτή φόρμα νοσοκομείου. Φαινόταν να του λείπει ένα μάτι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Όλοι κρατήθηκαν σε θάλαμο με γυάλινη επένδυση και φρουρούνταν από μασκοφόρους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο δικαστήριο.

Η τρομοκρατική επίθεση αποτελεί πλήγμα για το κύρος της Ρωσίας και σημειώθηκε βράδυ της 22ας Μαρτίου στον συναυλιακό χώρο στο προάστιο της Μόσχας, ξεπερνώντας το μέγεθος της τραγωδίας ξεπερνά εκείνο του Μπατακλάν, όταν το ISIS είχε επιτεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα.

Άγνωστο πότε θα γίνει η δίκη των κατηγορουμένων

Οι συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι εν αναμονή της δίκης τους, η έναρξη της οποίας δεν έχει ακόμη οριστεί. Ως εκ τούτου, η προφυλάκισή τους ενδέχεται να παραταθεί. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ή ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ς και δημοσίευσε αποδεικτικά βίντεο. Ρώσοι αξιωματούχοι ωστόσο ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει εμπλοκή της Ουκρανίας ενώ ο Κίεβο λέει ότι ο ισχυρισμός είναι “παράλογος”. Οι τέσσερις ονομάστηκαν από τις ρωσικές αρχές ως Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Murodali Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni και Muhammadsobir Fayzov. Οι άνδρες ταυτοποιήθηκαν ως πολίτες του Τατζικιστάν, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass. Βίντεο δείχνει τρεις από αυτούς να οδηγούνται από αστυνομικούς- με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους- στο περιφερειακό δικαστήριο του Basmanny στη ρωσική πρωτεύουσα.

Όλοι φαίνεται να έχουν ξυλοκοπηθεί , ενώ έχουν διαρρεύσει βίντεο με βάναυσες ανακρίσεις ν, προφανώς από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας και οι σύμφωνα με τις αναφορές τουλάχιστον ένας είχε υποστεί ηλεκτροπληξία, ενώ σε άλλος έχει υποστεί το βασανιστήριο με την σακούλα στο κεφάλι.

Δικαστική δήλωση στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ανέφερε ότι ο Μιρζόγιεφ “παραδέχτηκε πλήρως την ενοχή του”, ενώ ο Ραχαμπαλιζόντα “παραδέχτηκε επίσης την ενοχή του”..

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook