Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη που βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ο γνωστός στην κοινωνία της Κρήτης λυράρης, κρατείται στις φύλακες Τρίπολης και έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, πρόκειται για τον λυράρη Αναστάσιο Ρεράκη που γεννήθηκε το 1957 στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του μουσικού που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου.


Ο 66χρονος λυράρης την περασμένη Παρασκευή (31.3.2023) απολογήθηκε ενώπιον ανακρίτριας και αμέσως μετά αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, η προφυλάκισή του.

Ο λυράλης κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο αγόρι την ηλικία των 11 ετών και συγκεκριμένα από το 2018  μέχρι την σύλληψη του προ ημερών, που το θύμα είναι 15χρόνων.

Το κουβάρι της φρικιαστικής αυτής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του αγοριού είδε κάτι ύποπτο στο κινητό του τηλέφωνο και όταν το παιδί της είπε τι είχε συμβεί πήγε στην Αστυνομία και προχώρησε σε καταγγελία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός, φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τον ανήλικο, ενώ αναζητούνται ακόμα δύ ατομαο, που όπως έχει καταγγείλει το παιδί, ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αγοριού, Γιώργο Κοκοσάλη, το παιδί έχει δώσει τέσσερις καταθέσεις όπου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έχει υποστεί από τον 66χρονο λυράρη, αλλά και από άλλους άνδρες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφορικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου λυράρη: «σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του και συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων υπό τις μορφές της διάθεσης και διαβίβασης μέσω πληροφοριακών συστημάτων υλικού παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την άσκηση και απειλή χρήσης βίας εις βάρος ανηλίκου (και) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία τελεσθείσα διά της χρήσεως ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ εξακολούθηση με παθόντα νεότερο των δώδεκα ετών και όχι, διευκόλυνση των προσβολών της ανηλικότητας κατ εξακολούθηση, χρησιμοποίηση, διαβίβαση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αποκτήθηκαν από την χωρίς δικαίωμα επέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατ εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές και της αξίωσης της Πολιτείας για τη διερεύνηση, ανίχνευση ,δίωξη και ποινικό κολασμό ομοειδών εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τυχόν αποκαλυφθούν μέσω αυτής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 2810-274070, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 04-07-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook