O λοιμωξιολόγος και μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης ανέφερε ότι ήδη ασφυκτιούν οι μονάδες covid ενώ ο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης εξήγησε ότι οι αναλύσεις μέχρι και Τετάρτη δείχνουν μια σταθεροποίηση...

Πιθανόν να χρειαστεί παράταση του lockdown 1 βδομάδα τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων, οι αναλύσεις μέχρι και Τετάρτη δείχνουν μια σταθεροποίηση στα υψηλά επίπεδα της προηγούμενης βδομάδας ωστόσο σημείωσε ότι αναμενόταν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση.

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος και μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης ανέφερε ότι ήδη ασφυκτιούν οι μονάδες covid: «Εμένα με ανησυχεί το 320 των ΜΕΘ covid… Νομίζω δεν μπορούμε να ανοίξουμε με κάλυψη 70-80%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις μάσκες ο κ. Σκουτέλης είπε πως το ποσοστό που κερδίζουμε με διπλή μάσκα είναι 10 – 15 % και ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην σωστή εφαρμογή της μάσκας: «Μασκα που δεν φοριέται σωστά είναι σαν να μην φοριέται» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε πως είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε συνωστισμό (πχ στα ΜΜΜ).. Μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η διπλή μάσκα θα μας προστατεύσει 100%» 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook