Πάνω από 60 άτομα είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ήταν δομημένη στα πρότυπα της μαφίας και εξάρθρωσε το Τμήμα Εκβαστών σε συνεργασία με τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Η σχετική δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα 67 μελών της εγκληματικής ομάδας, έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται τα ονόματα 87 θυμάτων, επιχειρηματίες και καταξιωμένα πρόσωπα στην χώρα, από τα οποία οι εμπλεκόμενοι απέσπασαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.

Τ οκογλυφίες, πλαστογραφίες διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, εκβιάσεις, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είναι μερικές μόνο από τις κατηγορίες που αναφέρονται στην «βαριά» δικογραφία, που φέρεται να αποτελεί ένα δυνατό χτύπημα στα κυκλώματα της νύχτας.

Μεταξύ των μελών της εγκληματικής ομάδας και πέντε εν ενεργεία αστυνομικοί, καθώς και συγγενείς τους.
Οι αστυνομικοί φέρονται να κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, προστασία παράνομων χαρτοπαιχτικών λεσχών και περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, στην δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες απομαγνητοφωνήσεις από νόμιμες συνακροάσεις, ενώ στο φάκελο περιλαμβάνονται στοιχεία και για εμπλοκή καζίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα την προηγούμενη Δευτέρα ενώ και βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρτικήςεξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί ο ρόλος που είχε ο κάθε ένας εμπλεκόμενος. Μετά το τέλος της προκαταρτικής αναμένονται συλλήψεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook