Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε δύο μηνύσεις ενώ συνεδρίαζε το δικαστήριο σε βάρος της παιδιοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά , που κατέθετε ως μάρτυρας, στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, η μία μήνυση αφορά σε ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση για λογαριασμό της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς όπως είπε, με αυτά που λέει και καταθέτει η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά, δείχνει ως ένοχη του ειδεχθούς εγκλήματος την κατηγορούμενη.

Επίσης, η δεύτερη μήνυση θα αφορά την συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του, καθώς όπως είπε την άκουσε να συνομιλεί με ένα πρόσωπο και να λέει πως ο Αλέξης Κούγιας την κατηγορεί πως σκότωσε τα τρία παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η τρίτη μήνυση στρέφεται κατά δημοσιογράφο της ιστοσελίδας newsit, γιατί όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας μία δημοσιογράφος έγραψε ένα ρεπορτάζ το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά κατέθεσε σήμερα πως το παιδί δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα και πως οι εξετάσεις του ήταν φυσιολογικές.

«Υποβάλλω μήνυση για ψευδή κατάθεση και μακάρι να μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ως ένοχη. Ζητάμε την μεταβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα» είπε ο Αλέξης Κούγιας, γνωστοποιώντας την πρόθεση του να μηνύσει τη μάρτυρα.

Προηγήθηκε ο εξής διάλογος του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου με τη γιατρό:

Κούγιας: Θυμάστε τι είχατε καταθέσει προανακριτικά; Όταν ρωτηθήκατε εκεί γιατί δεν αναφέρατε ποτε ότι 8 και 9 του μήνα επικοινώνησε μαζί σας ο γιατρός του Καραμανδανείου.

Μάρτυρας: Δεν ερωτήθηκα και για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμόμουν. Όταν έγινε η ανακοπή με πήραν από το Καραμανδάνειο και με ρώτησαν λεπτομέρειες για την εξέταση του παιδιού 10 ημέρες πριν. Όπως και έπραξα και τους ενημέρωσα.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν Αλέξης Κουγιας έκανε ερώτηση για την Ίριδα, το μωρό της οικογένειας που είχε πεθάνει πριν τη Τζωρτζίνα, με το δικαστήριο να διακόπτει για να αποφασίσει αν θα επιτρέψει την ερώτηση.

Κούγιας: Στην Ιριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;

Μάρτυρας: Της έκανα υπέρηχο.

Κούγιας: Γιατί δεν κάνατε υπέρηχο; Και το παιδί πέθανε;

Πρόεδρος: Μην απαντήσετε

Κούγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο και θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο της καθηγήτριας.

Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέταση της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.

Κούγιας: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλει να λεει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook