Ραγδαίες Εξελίξεις στην υπόθεση του ριφιφί και της κλοπής από τις θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, σημειώθηκαν με τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός από τους δράστες του διεθνούς κυκλώματος διαρρηκτών.

Στη Σουηδία συνελήφθη ένας 46χρονος , από τα μέλη της συμμορίας των Κολομβιανών που διέρρηξαν τις θυρίδες από την τράπεζα της Νέας Σμύρνης , μέρα μεσημέρι και χωρίς να τους πάρει είδηση κανείς.

Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, που δρούσε σε όλο τον κόσμο, διέρρηξε πέντε θυρίδες από θησαυροφυλάκιο τραπεζικού καταστήματος στη Νέα Σμύρνη πέρυσι τον Ιούλιο.

Η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε να ταυτοποιήσει τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Κολομβίας και να σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία.

Ένας από αυτούς έπεσε στα χέρια των Σουηδών αστυνομικών μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol .

Όπως ανακοίνωσε και η ΕΛ.ΑΣ, «πραγματοποιηθήκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε την 11-4-2023 και συνελήφθη, από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, 46χρονος αλλοδαπός ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης».

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Πως έδρασαν για τη μεγάλη κλοπή

Με δράση σε Αμερική, Καναδά, Σουηδία και Φινλανδία, τα μέλη της διαβόητης συμμορίας κινήθηκαν… κάτω από τη μύτη των υπαλλήλων της τράπεζας και στις 8 του Ιουλίου του 2022 προχώρησαν στο μεγάλο ριφιφί, εν ώρα λειτουργίας της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι τρεις Κολομβιανοί, που είναι ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, εισήλθαν στη χώρα μας αρκετές ημέρες πριν το χτύπημα, από τη Σερβία, με σκοπό να μελετήσουν τους υποψήφιους στόχους. Αφού επέλεξαν το κατάστημα-στόχο στη Νέα Σμύρνη, το επισκέφτηκαν αρκετές φορές σε διάστημα τριών ημερών για να χαρτογραφήσουν το χώρο, καταγράφοντας και σε βίντεο την κατόπτευσή του για παρατήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Έχοντας διαμοιράσει τους ρόλους τους, εισήλθαν φορώντας χειρουργικές μάσκες διαδοχικά στο κατάστημα, προσποιούμενοι τους πελάτες. Εφαρμόζοντας με ακρίβεια το σχέδιο που είχαν καταρτίσει, έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις έρευνες της Αστυνομίας για δυόμισι ώρες αλώνιζαν ανενόχλητοι στο θησαυροφυλάκιο, αδειάζοντας τις θυρίδες.

«Κατά το χρονικό διάστημα από τις 09:30 έως τις 12:00 της 8ης Ιουλίου 2022, οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με ιατρικές μάσκες λόγω Covid και προσποιούμενοι τους πελάτες εισήλθαν διαδοχικά στο κατάστημα της τράπεζας στη Νέα Σμύρνη και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους υπαλλήλους του καταστήματος, διέρρηξαν πέντε θυρίδες στο χώρο την θησαυροφυλακίου, αφαιρώντας κοσμήματα και χρυσαφικά, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 50.000 ευρώ».

Εξήλθαν διαδοχικά από το κατάστημα και ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής, όπου και συναντήθηκαν σε μακρινό σημείο από το κατάστημα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μεταξύ τους στο μεσοδιάστημα. Την ίδια κιόλας ημέρα αποχώρησαν από τη χώρα, ταξιδεύοντας αεροπορικώς στην Ισπανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook