Κινηματογραφική αστυνομική επιχείρηση στα Διαβατά για την σύλληψη μελών καρτέλ κοκαίνης.

Μεγάλο χτύπημα στα καρτέλ της κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική κατάφερε η ΕΛΑΣ με αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ  μετά  τη σύλληψη εννέα ατόμων  τα οποία είχαν παραλάβει 100 κιλά ναρκωτικών από κοντέινερ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, έχουν περάσει μέχρι στιγμής χειροπέδες σε 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν συστήσει.
Η κινηματογραφική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα Διαβατά όταν οι αστυνομικοί έκαναν μπλόκο σε δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν τα επτά άτομα μεταφέροντας τη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των μελών του κυκλώματος είναι και γνωστά άτομα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχε παραδοθεί κοντέινερ μέσα στο οποίο υπήρχε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών τα οποία θα μεταφέρονταν σε «καβάτζα» στην πόλη.

Όπως αποδείχθηκε οι επτά συλληφθέντες – οι πληροφορίες κάνουν λόγο για γνωστά άτομα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης – είχαν χρησιμοποιήσει ενοικιασμένα αυτοκίνητα για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Σημειώνεται, δε, ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια, μετά τις συλλήψεις των επτά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 100.000 ευρώ

Το κοντέινερ με την κοκαΐνη είχε χώρα αποστολής από τη Λατινική Αμερική επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι τα καρτέλ έχουν βάλει «στο μάτι» τα λιμάνια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως βάση υποδοχής για ναρκωτικά που θέλουν να διακινήσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Τι λέει η Αστυνομία
Το κοντέινερ με μπανάνες
Την 24/04 έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλοίο από το Εκουαδόρ το οποίο έφερε 3 κοντέινερ μπανάνες (Σκοπιανικης εταιρείας). Το φορτίο μεταφέρθηκε από το λιμάνι με 2 ΙΧ αυτοκίνητα σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, τα οποία καθυστέρησαν να φύγουν.

Η παρακολούθηση
Μετά από πληροφορίες για φορτίο ναρκωτικών, η Δίωξη Ναρκωτικών, προχώρησε σε επιχείρηση παρακολούθησης της αποθήκης. Χθες το απόγευμα, τα δύο αυτοκίνητα με το φορτίο, ξεκίνησαν να φύγουν ωστόσο σε έλεγχο των Αρχών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 104 κιλά και 611 γραμμάρια κοκαΐνης.

Συνελήφθησαν εννέα άτομα – Αναζητούνται και άλλοι
Από χθες έχει γίνει η σύλληψη 9 ατόμων (6 Ελλήνων και 3 αλλοδαπών) και αναζητείται ακόμη ένας Σκοπιανός.
Έχουν γίνει 3 κατ’ οίκον έρευνες από τις οποίες κατασχέθηκαν συνολικά 101.900 ευρώ και βρέθηκαν σε οικία του ενός Έλληνα ακόμη 800 γρ. κάνναβη και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Η επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και επίκειται να γίνουν ακόμη 6 κατ’ οίκον έρευνες και 2 έρευνες σε εταιρείες. Εικάζεται ότι εγκέφαλος της υπόθεσης είναι Έλληνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook