Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι δυο νεαροί οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας (08.05.2023) αναστάτωσαν το κέντρο της πόλης με το… παρκούρ τους.

Σε βάρος των δυο νεαρών 21 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Οι δύο 21χρονοι που συνελήφθησαν τη Δευτέρα, με κινηματογραφικό τρόπο, μετά από φωτιά που φέρεται να έβαλαν σε κατάστημα, στο κέντρο της πόλης, υποστηρίζουν ότι ήθελαν να κάνουν ένα γκράφιτι για να ομορφύνουν την πόλη. (Δείτε εδώ την επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη)

Και οι δυο τους κατηγορούνται για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο από κοινού, με κίνδυνο για ξένα πράγματα, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση λόγω και έργω, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Και αυτό, διότι οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δυο νεαροί συνδέονται με τη φωτιά που κατέστρεψε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

“Λυπάμαι για ότι συνέβη. Για όποια ζημιά προκλήθηκε και για όποια αναστάτωση. Η μόνη πρόθεση που είχα ήταν να κάνουμε ένα γκράφιτι και να ομορφύνουμε τον χώρο. Είμαστε φίλοι και θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο και όχι προκαλέσουμε ζημιές”, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του Εισαγγελέα ο ένας από τους δύο παρκουρίστες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο παρκουρίστες είναι φίλοι από το Γυμνάσιο και σήμερα φοιτούν σε ιδιωτικές σχολές σποουδάζοντας εικαστικά.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι 21χρονοι έκαναν γκράφιτι με μία νέα τεχνική με φλόγιστρο και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η κατάσταση ξέφυγε κι έτσι εξαπλώθηκε η φωτιά στο κατάστημα. .

Οι δύο νεαροί αναμένεται να ζητήσουν αναβολή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook